Lan Marie Nguyen Berg svarer netthetserne etter babynyhet

BLIR PROVOSERT: Berg sier hun ikke har lyst til å være "hun som blir så mye hetset".

BLIR PROVOSERT: Berg sier hun ikke har lyst til å være "hun som blir så mye hetset". Foto:

Etter at Kolbotn-kvinnen og Oslobyråd og ektemannen Eivind Trædal denne uken fortalte at de venter barn, ble de utsatt for grov hets på sosiale medier.– De som bruker hets og trusler som metode forsurer debatten for alle oss andre, skriver hun blant annet i et innlegg på Facebook.

DEL

Flere medier delte babynyheten på sine Facebook-sider, og det er blant annet her det har kommet flere negative kommentarer. «Herregud, formerer hun seg og? Stakkars Norge», lyder en av kommentarene under Dagbladets delingspost, ifølge VG. Dagbladet valgte etter hvert å fjerne sin post.

– Vi modererte kommentarfeltet til saken på vanlig måte, og brukte mye tid og ressurser på det. Så var det en del kommentarer som var over streken, og vi valgte å fjerne innlegget, sa Frode Hansen, nyhetsredaktør i Dagbladet til VG.

Etter hetsen var det flere politikere fra ulike politiske partier som viste sin støtte til paret og reagerte på all hetsen som kom.

Nå har Berg skrevet et innlegg på Facebook hvor hun takker for støtten, men også kommenterer hetsen de fikk.

– Dessverre har det også vært noen som har brukt anledningen til å komme med aggressive eller spydige kommentarer. Jeg er glad for at de aller fleste setter ned foten mot den typen oppførsel, uansett politisk standpunkt. Det er uakseptabelt uansett hvem det rammer. Og så klart er det ubehagelig og trist å få slike kommentarer når vi deler en personlig nyhet om det vakreste i livet, skriver hun blant annet.

Hun skriver videre «de som bruker hets og trusler som metode forsurer debatten for alle oss andre, og tar bort oppmerksomheten fra viktige politiske diskusjoner. Den harde tonen i kommentarfeltene og andre steder kan skremme mange fra å engasjere seg i en organisasjon eller et parti, stille på liste til valget, eller bare si sin mening.»

Artikkeltags