Regner med reaksjoner og håper på debatt

Fra venstre: Ingvild Belck- Olsen, Balen Yousef, Jan Bernigeroth og Jenny Osuldsen. Foto: Ole Kr. Trana

Fra venstre: Ingvild Belck- Olsen, Balen Yousef, Jan Bernigeroth og Jenny Osuldsen. Foto: Ole Kr. Trana

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

SKI: Halve parkeringsplassen på nedre torg i Ski, blir i disse dager omgjort til en grønn oase. Sikker til forargelse for noen, og glede for andre.

– Jeg regner det som sikkert at dette vil skape reaksjoner. Det er bra, jeg ønsker meg debatt fra engasjerte innbyggere, sier samfunnsplanlegger i Ski kommune, Ingvild Belck-Olsen.

Det er NMBU som gjennomfører prosjektet "Parking Day". Universitetet kontaktet Ski kommune, med en forespørsel om det kunne være interessant med et slikt prøveprosjekt.

– Vi visste om kommunens fremtidsplaner for dette torget og ønsket å vise både kommunen og Skis innbyggere hva som kan gjøres med parkeringsplassen i Ski sentrum, sier Jenny Osuldsen fra NMBU.

"Parking Day" er et internasjonalt prosjekt. Det er også flere andre tettsteder i Norge som får gjennomført det samme som Ski nå opplever.

– Vi ønsker å sette et større fokus på det grønne skiftet. Gjennom dette vil vi forsøke å endre parkeringsplasser i det offentlige rom, til grønne prosjekter. Installasjonene er vårt bidrag til å vise at en ellers så grå og trist parkeringsplass kan ha et potensial til å bli et grønt og frodig område, sier Osuldsen.

Det er 1.-klassinger ved landskapsarkitektstudie, som gjennomfører prosjektet i Ski sentrum.

De har delt seg inn i syv grupper. Gruppene har fått i oppdrag å konstruere hver sin installasjon med inspirasjon hentet fra syv forskjellige historiske hager.

Skis nye grønne oase vil pryde sentrum i én uke.

I løpet av prosjektets levetid, vil studentene observere hvordan publikum reagerer og bruker installasjonen. Dette blir notert. Sluttrapporten vil bli oversendt administrasjonen i kommunen, som igjen vil presentere dette for politikerne.

Belck-Olsen gleder seg over prosjektet.

– Med dette, hjelper NMBU oss med å legge til rette for den byutviklingen vi selv ser for oss. Vi må endre folks vaner og holdninger, fra bilbruk til bruk av sykkel og beina, sier Belck-Olsen.

Tirsdag ettermiddag (klokken 15.00) vil det bli en offisiell åpning ved leder i utvalg for teknikk og miljø, Vetle Bo Saga.

Alle er hjertelig velkommen til å bivåne det hele og si sin hjertens mening.

 

Artikkeltags