Gå til sidens hovedinnhold

Det blir nattestenginger i både Nordby- og Follotunnelen de neste ukene

Artikkelen er over 2 år gammel

I uke 50 må både Nordbytunnelen og Follotunnelen helstenges på natt. Nordbytunnelen vil også være nattestengt flere dager i uke 51, det skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Årsaken til stengningene i Nordbytunnelen er arbeid med montering av styringssystemene. Dette er en del av det planlagte rehabiliteringsarbeidet.

– Vi er dessverre nødt til å stenge begge løp for å kunne montere og teste ut de nye, tekniske løsningene på en forsvarlig måte, sier seksjonsleder Marita Birkeland ifølge pressemeldingen.

Når det gjelder Follotunnelen er det gjenstående tester etter rehabiliteringen som skal utføres.

Vegvesenet varsler at de som bor i området ved fylkesvei 156 ved Vinterbro og fylkesvei 6/151 i Vestby vil merke økt trafikk disse nettene.

– Vi gjør det vi kan for å minimere behovet for nattestengninger, sier Birkeland.

– Vårt krav til entreprenørene er at de holder slike aktiviteter til et minimum. Samtidig kan vi ikke gå på akkord verken med sikkerheten til bilistene eller de som jobber inne i tunnelen.

Statens vegvesen informerer om at stengningene blir på følgende måte:

Nordbytunnelen er nattestengt alle dager i uke 50 og 51.

  • Nordgående trafikk ledes via fv. 156, bortsett fra natten mellom 18. og 19. desember, da ledes både nordgående og sydgående trafikk via E18 og Ås.
  • 12. – 14. og 17.–18. desember ledes også sydgående trafikk via fv. 156 Nessetveien.

Follotunnelen er nattestengt 10. og 14. desember. Omkjøring skiltes via fv. 6 og fv. 151.

Follotunnelen vil være stengt mellom klokken 22 og 05.30.

I Nordbytunnelen er det litt ulike stengetidspunkt avhengig av hvilke arbeider som skal utføres. Tunnelen stenger enten klokken 21 eller klokken 22, og åpner igjen 05.30 hverdager og 07 i helger.

Kommentarer til denne saken