SKI: Magnus Reneflot i Ski er naturfotograf på sin hals og daglig leder for Norsk Natur- fotofestival, som arrangeres i Ski for femte gang 16.- 18. mars.

LES OGSÅ: En magiker med kamera

– Festivalen står høyt i kurs internasjonalt i bransjen som en annerledes festival fordi vi ikke bare vektlegger pene naturbilder. Det viktigste er at bildene har tilknytning til naturen. Sånn sett er nok festivalen en trendsetter, som også blir besøkt av festivalarrangører i andre land, sier Reneflot.

LES OGSÅ: Festivalen begeistrer for fjerde år på rad

40 bilder i Ski sentrum

Allerede i slutten av januar vil folk i Ski få merke at det snart er naturfotofestival. Da blir det satt opp 40 naturbilder rundt omkring i Ski sentrum. Bildene er på ca. en kvadratmeter og skal henge to og to på stativer til festivalen er over. De fleste motivene er tatt av dem som skal være foredragsholdere under festivalen.

Når Rådhusteatret nå er gjenåpnet nyoppusset og utvidet, blir det utstillinger i alle saler, inkludert Rådhusgalleriet, mens de 24 foredragene finner sted i hovedsalen med plass til 520 mennesker. Før messen blir det satt opp en utstilling på Stjernetorget i Ski storsenter med bilder tatt av lokale naturfotografer og med motiver fra Follo. Selve messen skal holde til i Thon Hotel Ski.

LES OGSÅ: Nå braker fotofesten løs i Ski 

Fotosprint

– Hva med nyheter i forbindelse med 5-års jubileet?

– Vi har faktisk en nyhet, som vi kaller «Fotosprint» lørdag 17. mars. Vi har lenge hatt ønske om ikke bare å engasjere naturfotografer, men også folk i sin alminnelighet.

Her kommer fotosprinten inn. Det er en konkurranse, hvor hvem som helst kan delta. I løpet av to formiddagstimer kan folk gå rundt og fotografere i Ski sentrum og senere levere inn ett bilde, som vil være med i konkurransen.

Premieutdelingen i begge klasser, barn og voksne, finner sted søndag, sier Magnus Reneflot.

LES OGSÅ: Hobbyfotografen ble bergtatt av fotografiene