Kun ett spor i bruk på Østfoldbanen ut fredag

Artikkelen er over 3 år gammel

Ett spor blir stengt under Bane Nors arbeid med å stabilisere en skråning som holder på å falle ut like ved Oslo S.

DEL

FOLLO: Det vil være enkeltsporet drift på Østfoldbanen fra og med tirsdag kveld og frem til fredag 7. april, opplyser Bane Nor. Grunnen er bevegelser i grunnen like ved Oslo S, der Follobaneprosjektet for øyeblikket arbeider med sporene som skal ta den nye strekningen inn og ut av landets mest trafikkerte jernbanestasjon.

NSB, ved pressesjef Åge-Christoffer Lundeby, forteller tirsdag kveld at situasjonen vil være lik den som har vært hele tirsdag. Altså - få innstilte tog, men at det vil være forsinkelser på alle tog som trafikkerer Østfoldbanen.

Noen av innsatstogene kan bli innstilt.

– I tillegg vil lokaltogene fra Ski, Moss og Mysen bli innstilt mellom Oslo S og Stabekk. Det høres kanskje rart ut, men det skyldes at togene må krysse så mange spor, og bruke så mange sporveksler, at det vil redusere kapasiteten på hele Oslo S, sier Lundeby.

Passasjerer til disse stasjonene kan bytte til tog i retning Asker som stopper på de samme stasjonene.

Meldte inn feilen tirsdag morgen

NSB meldte ved 08.00-tiden tirsdag at det er «redusert sportilgang» på strekningen Oslo S – Nordstrand.

Det er ventet forsinkelser og innstillinger på strekningen, opplyser NSB på sine nettsider.

– Vi oppdaget at masse har begynt å gli ut, og fordi vi vet at grunnen rundt Oslo S er ustabil er vi ekstra forsiktige, sa kommunikasjonssjef i Bane Nor, Gunnar Børseth til Aftenposten.

– Togene får ikke kjørt normalt forbi rasstedet som betyr at de kommer inn i feil spor på Oslo S, opplyste NSBs Lundeby til Aftenposten tirsdag morgen.

– Etter råd fra ekspertene må det bygges det en motfylling for å stabilisere skråningen hvor bevegelsen fant sted. Dette arbeidet har startet, men skråningens høyde gjør at det vil ta tid, skriver Bane Nor på sine hjemmesider.

Sjekk avgangstidene for dine tog her

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken