YTRE ENEBAKK: – Vi åpnet tirsdag for ti dager siden, klokken 20 om kvelden. Da smalt det. Serveren knakk sammen da det var over 4000 inne på nettsiden samtidig, forteller Kurt Wian, prosjektleder i Miko Trading, som eier Havaristen, og sjef for den nyåpnede nettbutikken.

Wian fikk høre fra kunder som klagde på at det tok så lang tid å åpne nettsiden, og kontaktet driveren av serveren for å høre hva som hadde skjedd.

– De sa at dette var på nivå med de aller største nettbutikkene i Norge, sier nettbutikksjefen med et fornøyd glis.

800 ordrer på ti dager

Wian har all grunn til å smile. Frem til midnatt første dag kom det inn 180 bestillinger.

Vi fikk like mange ordrer neste dag, og så roet det seg litt. Nå ligger vi 70 ordrer bak, pakker for harde livet og håper å komme à jour i dag slik at vi får fylt opp nye varer på nettet.

Ti dager etter at nettbutikken åpnet, er det kommet inn 800 bestillinger. Noen av nettkundene har faktisk rukket å bestille for andre gang.

– De har knapt rukket å få første pakke før de bestiller ny! Det er til og med én kunde som venter på pakke nummer tre, kommenterer Kurt Wian.

Sjokolade og tørrvarer

Godteri og sjokolade er den store slageren, men tørrvarer som shampo, tannkrem og tannbørster går det også mengder av. Julenissesjokoladen går som varmt hvetebrød.

– Ja, den er fra i fjor. Men den holder jo til januar 2017. Så du kan si vi er først ute med julevarene, kommer det lattermildt fra nettbutikksjefen.

Les også: Havaristen tar kaka

Bildeserie

Havaristen med stor suksess

Mini-Havaristen på nett

Utvalget i nettbutikken er mye likt det kundene finner i hovedbutikken. Men ikke helt.

– Vi plukker ut varer vi har mye av, og som egner seg for nettbutikk. Det vil si ikke kjøl- og frysevarer eller store sekker med billig dopapir.

Kommer det inn en hel sportsbutikk, vil det aller meste selges i butikken. Pulsklokker og dyre solbriller vil derimot gå via nettbutikken.

– Vi skal ha litt av det vi har på Havaristen og skape et mini-Havaristen for dem som bor langt unna. I helgene trekker vi kunder fra Hamar til Sandefjord som kjører hit på harrytur og synes det er morsomt. Det synes vi òg, erklærer Wian.

I januar 2013 flyttet Havaristen inn i nye, egeneide lokaler ved Enebakkveien.

Les også: Havaristen åpnet ny butikk i Enebakk

De var kjappe å ta i bruk sosiale medier som Facebook til å reklamere for varer som kommer inn. Mange som ikke bor så nært, har etterlyst en egen nettbutikk.

– Det ser ut som om tiden er inne nå, for den fikk en knallstart.

Arbeidstrening

Suksessen kom litt uventet, og Havaristen måtte sette i gang doble skift for å pakke i takt med bestillingene som tikket inn. Nå er to lokale ungdommer hentet inn til jobbtrening via Nav Enebakk.

– Folk får prøve seg i et par uker, og er de flinke, kan de få fast jobb. Vi håper nettbutikken blir like stor som hovedbutikken i løpet av et par år. Men da trenger vi å bygge nytt lokale ved siden av, sier nettbutikksjefen ubeskjedent ti dager etter den stormende starten.

Miko Trading eier tomta, så muligheten er til stede.

Les ogs: Havaristen-kolleger havarerte under fallskjermhopping