Gå til sidens hovedinnhold

Mellom 50.000 og 70.000 nordmenn får varsel fra Skatteetaten

Artikkelen er over 5 år gammel

I tillegg har flere tusen levert selvangivelsen feil.

Er du ikke abonnent ennå? Prøv ØB+ og papiravisen i fire uker for kun 99 kroner

Tirsdag var siste frist for selvstendig næringsdrivende å levere selvangivelse.

– Slik det ser ut nå, ligger det an til at mellom 50.000 og 70.000 vil få en purring fra Skatteetaten om å levere selvangivelse for selvstendig næringsdrivende, sier pressesjef Merete Bergeland Jebsen i Skatteetaten til Nettavisen.

Tidligere år har Skatteetaten vanligvis purret rundt 30.000 næringsdrivende. Økningen forklares med at det i år sendes ut purringer to måneder tidligere.

– Vi håper en tidligere purring vil føre til at færre blir skjønnslignet, noe som er konsekvensen om du ikke leverer selvangivelsen. De som ender opp med å bli skjønnslignet risikerer også tilleggsskatt. Foreløpig er det ikke dagsbøter for manglende levering, men det er noe som vil komme til neste år, sier Bergeland Jebsen i Skatteetaten.

I tillegg til de mange titalls tusen som ikke har levert, har rundt 2000 levert selvangivelsen på papir. Det er et lavt antall men fra i år er det tvungen elektronisk levering, og selvangivelser på papir ansees derfor ikke som levert.

– Det sendes ut fortløpende varsel om dette til de det gjelder, med informasjon om at de må levere selvangivelsen elektronisk, sier pressesjefen i Skatteetaten.

Kommentarer til denne saken