KOLBOTN: I forrige uke fikk Oppegård bibliotek inn 20 par skøyter til utlån. Det er hockeyskøyter fra 27 til 45,5 i størrelse.

– Jeg har fått kjeft fordi jeg ikke har kjøpt inn enda større skøyter, sier Hans Martin Enger med et smil.

Ungdomsbibliotekaren ved Oppegård bibliotek har tatt på seg jobben med å administrerer Bua, et samarbeid med Fremtiden i våre hender om utlån av utstyr til idrett og friluftsliv. Låner du noe, kan du ha det i inntil en uke. Lørdag var det flere som lånte skøyter, tok en tur på Kolbotnvannet og leverte dem tilbake samme dag.

– Hva med turskøyter?

– Det er flere som har spurt etter det, og vi kjøper det nok inn i neste runde, anslår Enger.

LES OGSÅ: UtlånsBua er åpnet

Telt i bruk året rundt

Andre ting som står på innkjøpslista, er truger, hodelykter og isbor. Fremtiden i våre hender i Oppegård søkte om og fikk innvilget 400.000 kroner fra Bufdir (Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet), og pengene er ikke brukt opp.

Sykler, skateboard og sparkesykler hører sommersesongen til. Friluftsutstyr er etterspurt året rundt. Senest i forrige uke ble det levert inn et telt lånt av noen som ville være ute en vinternatt.

– Den ene lavvoen ble brukt både julaften og nyttårsaften av folk som ikke har ligget ute i lavvo før. Morsomt! erklærer Hans Martin Enger.

– Hvem er det som låner utstyr fra Bua?

– Det er alle. Virkelig! At det skal være alle slags mennesker som låner, har vært målet. Foreldre har lånt utstyr for å ta med ungene ut på tur, fordi det gjorde de da de var små. Og så vil de prøve det ut før de kjøper inn massevis av utstyr. Nå er det ball på alle skoler, og alle skal ha limousin. En av elevene har reservert tandemsykkel for å komme standsmessig frem til juleballet!

LES OGSÅ: Spillere fra 6 til 60 samlet på ett brett i Kolben