Dette bygget har vakt forundring

PUMPESTASJON: Gitteret utenpå bygget gjør at klatreplanter vil feste seg og gjøre bygget grønt i sommerhalvåret.

PUMPESTASJON: Gitteret utenpå bygget gjør at klatreplanter vil feste seg og gjøre bygget grønt i sommerhalvåret. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Langs Skiveien har et bygg vakt forundring i lang tid. Anleggsbrakke? Busskur? Nei da, et åttetallsformet bygg som skal ta seg av avløpsnettet mellom Myrvoll stasjon og Greverud senter.

DEL

MYRVOLL: Byggverket er reist i krysset mellom Haukeliveien og Skiveien på Myrvollsletta. Det er altså en arkitekttegnet avløpspumpestasjon.

(artikkelen fortsetter under bildet)

ØKT KAPASITET: Den nye avløpspumpestasjonen skal øke kapasiteten i forbindelse med utbyggingen på Trelasttomta og Skogsåsen.

ØKT KAPASITET: Den nye avløpspumpestasjonen skal øke kapasiteten i forbindelse med utbyggingen på Trelasttomta og Skogsåsen. Foto:

I Oppegård kommune vet de at mange lurer på hva dette er for noe, og om det skal stå der permanent. Svaret lyder som følger:

– Byggingen av avløpspumpestasjonen er en del av rehabiliteringen av eksisterende avløpsledning mellom Myrvoll stasjon og Greverud senter. Dette vil også øke kapasiteten i forbindelse med utbyggingen på Trelasttomta og i Skogsåsen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

FORUNDRING: Mange har spurt seg hva dette bygget er for noe rart.

FORUNDRING: Mange har spurt seg hva dette bygget er for noe rart. Foto:

Her er ingenting overlatt tilfeldighetene. Kommunen informerer videre:

– Fordi bygget er plassert på et sentralt og godt synlig sted i Skiveien, er det tilpasset området. Bygget er arkitekttegnet og utformet som et åttetall. Taket er flatt, og fasaden og dørene er laget av spesialvalset gitter i aluminium. Gitteret sørger for at klatreplanter fester seg og at pumpestasjonen blir grønn i sommerhalvåret.

REHABILITERING: Kommunen rehabiliterer avløpsledninger mellom Greverud senter og Myrvoll stasjon.

REHABILITERING: Kommunen rehabiliterer avløpsledninger mellom Greverud senter og Myrvoll stasjon. Foto:

Artikkeltags