OPPEGÅRD: Mat Mums er en elevbedrift som har catering på timeplanen. Bedriften består av syv bakeglade jenter i 9. klasse. Alle har sine oppgaver i bedriften, og gruppen har laget egne trivselsregler.

– Når vi er en så stor gruppe, er det greit å ha noen spilleregler, mener Silja Rålm von Parat. Hun er salgssjef i bedriften.

Utover henne består gruppen av Filippa Vale Frogner (markedsføringsansvarlig), Jenny B. Keiserud (produksjonsansvarlig), Sarah Bergstrøm Cardoso (markedsføringsansvarlig), Sunniva Jorde (økonomisjef), Christina Wedvik Edvartsen (personalsjef) og Sofia Gavin (daglig leder).

Egne spesialiteter

Spesialitetene til bedriften er wraps, boller og sjokolade-cookies som inneholder banan og mørk sjokolade. Her er sunnhet i fokus.

Hver onsdag baker gruppa cirka 20 cookies, 50 boller og tilbereder 50 wraps. Bakervarene kan kjøpes i skolens kantine og på Kolbotn bibliotek samme dag.

Foreløpig har bedriften hatt en omsetning på rundt 14.000 kroner – målet er 20.000 kroner før bedriften legges ned utpå våren.

Bedriften har i et halvt år levert wraps ukentlig til en eiendomsmegler.

– Det var kjempe morsomt, men nå har de fått seg egen kantine, smiler Edvartsen.

Til Fattighuset

Pengene skal til slutt fordeles mellom veldedighet, skole og elever. 40 prosent av pengene skal gå til Fattighuset, har gruppa bestemt.

– Vi skal kjøpe inn tepper, bøker, klær og masse annet, ting som vi vet kommer til nytte og glede. Det gleder vi oss til, smiler gjengen.

Kjeksene ga dommerne en så god smak i munnen at de førte bedriften opp på en tredjeplass i kategorien for beste smaksopplevelse.

Mestvinnende

I tillegg vant jentene 3. plass for beste samarbeid med næringslivet, 3. plass for beste smaksopplevelse, 3. plass i beste profilering, 2. plass i SoMe prisen. Og sist, men ikke minst: 2. plass i beste elevbedrift.