Regning hele dagen lang

NATURFAG: Philip Nesbakk, simen Fosen, Andreas Samuelsen, Olivia Lykke NygaardUlrik Stavn Skjølingstad og Egil Røss regner kraft, fart og akselerasjon. FOTO: VIVI RIAN

NATURFAG: Philip Nesbakk, simen Fosen, Andreas Samuelsen, Olivia Lykke NygaardUlrik Stavn Skjølingstad og Egil Røss regner kraft, fart og akselerasjon. FOTO: VIVI RIAN

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det ligger mye matte i et enkelt ballkast. – En dag med regning i alle fag er fin avveksling og bra sosialt, syns Olivia Lykke Nygaard.

DEL

GREVERUD: Flåtestad skole har regning som satsingsområdet året gjennom. Torsdag toppet det seg med en egen regning i alle fag-dag.

Tiendeklassingene Hannah Sandness og Morten Bakke sitter side om side med Linn Hærum og John Christopher Lio fra åttende trinn. Dette er naturfagtimen deres. De er dypt konsentrert om diverse formler.

– Oppgaven gikk ut på å kaste tre baller med forskjellig vekt, mens vi tok tiden. Nå skal vi finne ut hastighet, akselerasjon og kraft, forklarer Morten.

Gruppen har allerede hatt norsk, og nå venter gym og mat og helse. Alt inkluderer regning denne dagen.

Olivia Lykke Nygaard er på en annen gruppe som også regner ut kraft, akselerasjon og hastighet.

– Sosialt er det veldig fint at vi jobber på tvers av trinn i dag. Dessuten er det deilig å komme ut og bort fra vanlig skoledag, syns hun.

Regning på tur

Tidligere denne dagen hadde gruppen hennes samfunnsfag.

– Da gikk oppgaven ut på å pakke en tursekk. Vi skulle tre uker til Sør-Afrika, og måtte begrense bagasjen til syv og en halv kilo. Det var viktig å få med midler mot slangebitt og mygg, så etter å ha veid alt, måtte vi ofre noe annet, forteller hun.

Inne i storsalen er det musikktime. Der danses det vals. De fleste har nok regnet seg frem til at den går i tre fjerdedels takt.

Regning i gym

Oppe på kunstgressbanen er det rene «mesternes mester»-stemning.

– Her jobber vi med idealtid. Oppgaven går ut på å beregne tid uten hjelpemidler. Elevene skal gå en runde på ti minutter, med innlagte distraksjoner som ballkast, forklarer kroppsøvingslærerne Frode Borkenhagen og Christina Hokholt Peterson.

Både lærerne og elever ser ut til å trives med en slik aldersblandet, aktivitetsbasert dag – med regning i sentrum.

Artikkeltags