Er du ikke abonnent ennå? Prøv ØB+ og papiravisen i fire uker for kun 99 kroner

GREVERUD: Konkurranseinstinktet kom høylytt til uttrykk både blant aktører og publikum under den årlige kunnskapskonkurransen tirsdag.

 Over 400 syvendeklassinger var samlet til dyst i Østre Greverud Idrettshall. Forskjellige lag representerte sin skole i ulike kategorier. Hver og en hadde forberedt seg godt i sine respektive fag. Også på tribunen lot det til at heiagjengene hadde lagt mye i forarbeidet. Med supporterplakater, brøl og bølgen ga de den nødvendige boosten til klassekameratene på banen. Hele dagen var det liveoverføring på storskjerm i hallen.

Aller første oppgave var en blanding av matte og kroppsøving: Først når mattelaget hadde løst oppgaven i tråd med fasiten, kunne kroppsøvingsslaget løpe i mål. Her var det Greverudfløyen som kunne slippe jubelen løs.

– Vi har øvd i fire dager, forteller Kine Rye-Holmboe.

– Nå skal vi slå Østli! De vinner hvert år, men så forbereder de seg veldig godt også, forteller Mia Austrheim.

Fleip eller fakta

Innimellom fikk alle på tribunen brynt seg på fleip eller fakta- spørsmål, som: «Oppegård har landgrense til Frogn» (fleip). «I 2012 var Oppegård Norges eneste kommune uten kyr» (fakta). «Roald Amundsen bodde på Uranienborg fra 1908 til 1928» (fakta)

Jevn kamp

Overdommer, ordfører Thomas Sjøvold fikk æren av å presentere midtveisresultatet før lunsjpausen. Stillingen var uhyre jevn:

– Foreløpig står vi faktisk med delt førsteplass og delt annenplass. Nummer to er Sofiemyrtoppen og Greverud. På førsteplass ligger Kolbotn og Østli, kunne Sjøvold fortelle.

– Hvilken verdi mener du at Kunnskapskonkurransen har for Oppegårdskolen?

– Samhold, kommer det kontant, før ordføreren utdyper:

– Selvsagt lærer de noe også, men det viktigste er skolesamholdet som oppstår på en sånn dag. At både elever og lærere opplever å være stolte av skolen sin, har mye å si. Vi ser og hører jo at de har det gøy, sier Sjøvold.

Som konferansieren påpekte: Det var ikke akkurat kjente OL-øvelser som sto på kjøreplanen. Kreativiteten var stor også under programpostene «naturfag» og «Samfunnsfag».

Til syvende og siste kunne overdommer Sjøvold rope frem vinneren: For fjerde året på rad var det Østli skole som tok førsteplassen. På annenplass kom Kolbotn skole, og delt tredjeplass fikk Tårnåsen og Sofiemyrtoppen skole.