Sara og hestene nesten kjørt ned av buss på Kolbotn

Nestenulykke: Fredag kveld var Sara Kinge Bergland på oppdrag da en buss holdt på å kjøre dem ned. FOTO: KARIN HANSTENSEN

Nestenulykke: Fredag kveld var Sara Kinge Bergland på oppdrag da en buss holdt på å kjøre dem ned. FOTO: KARIN HANSTENSEN

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Sara Kinge Bergland og hestene Blåneblesen og Dalablåen ble nesten kjørt ned av en buss fredag kveld.

DEL

ROSENHOLM/KOLBOTN: – Det var skikkelig skremmende. Jeg slo etter bussen med pisken, slik at jeg mistet den, forteller Sara Kinge Bergland.

Hendelsen skjedde fredag kveld. Sara og hestene var på vei til Tårnåsen fra Søndre Aas gård på Rosenholm på oppdrag. I stedet for å kjøre tospannet gjennom Rikeåsen- tunnelen kjørte hun gjennom miljøgaten i Kolbotnveien.

– Hestene var i godt driv da 83-bussen stopper på buss- holdeplassen ved innkjøringen til miljøgaten. Jeg lå til høyre i veien, da jeg blir regnet som motorisert trafikant, forteller Sara og fortsetter: – Jeg hørte bussen kjøre ut av busslommen i stor fart. Han prøvde å kjøre forbi meg, men jeg tok pisken ut som tegn på at han må roe ned farten. Samtidig la jeg hestene litt ut i veien, slik at han ikke kom forbi. Jeg hadde øyekontakt med sjåføren som så skikkelig forbannet ut.

Sara Kinge Bergdal er en erfaren kusk, som i fjor vår besto kuskbevis-prøven, og er godkjent for kjøreoppdrag av denne typen.
 

Tuter

Sara hadde tenkt til å legge seg ut til høyre ved utgangen av miljøgaten, slik at bussen kunne kjøre forbi.

– Så langt kom jeg ikke før bussen kom i stor fart, tett opp til både vogn, hest og meg og tutet hele veien. Hestene ble skremt, jeg slo etter bussen med pisken slik at jeg mistet den, mens bussen kjørte videre, beskriver Sara opprømt.

Hestene roet seg raskt, men Sara var skremt og redd. Hun fortsatte turen til Tårnåsen for å hente de tre kundene.

– Slik kjøring er livsfarlig. Folk kunne blitt drept eller kvestet for livet hvis hestene hadde reagert annerledes og jeg ikke hadde hatt så god kontroll på dem, sier Sara opprørt.
 

Anmeldt

Etter å ha levert kundene, ringte hun til Ruter hvor hun ble rådet til å klage inn hendelsen samt ringe politiet.

– Jeg har klaget til Ruter som har videresendt klagen til Unibuss som har kontrakt på linje 83. Jeg skal også politianmelde dette, for slik kjøring kan vi ikke ha, mener hun.

Hun mener at bussjåføren bør miste førerkortet etter den skremmende hendelsen fredag kveld.
ØB har vært i kontakt med Unibuss og driftssjef Frank Reichel ved Rosenholm.

Unibuss mener bussjåføren og kusk Sara Kinge Bergland har ulik oppfattelse av hva som skjedde på Kolbotn fredag.

Driftssjef Frank Reichel i Unibuss har beklaget overfor Sara Kinge Bergland at hun oppfattet situasjonen som ubehagelig. Det synes Sara er en dårlig beklagelse.

– Det tyder på at bussjåføren og jeg har totalt ulik oppfattelse av hva som skjedde. Jeg synes ikke beklagelsen er bra nok, og reiser nå til Ski for å politianmelde det som skjedde, sier Kinge Bergland.

Samtidig som hun fikk beklagelsen av driftssjef Frank Reichel i Unibuss ble de to enige om å ha et møte fredag formiddag. Der vil hun fortelle nærmere om sin opplevelse av å bli forbikjørt av en tutende buss.

– Det er riktig at vi er blitt enige om å ha et møte for å få klarhet i ting. Før vi har hatt dette møtet, ønsker jeg ikke å kommentere hendelsen, sier Reichel til ØB tirsdag.
 

Artikkeltags