Gå til sidens hovedinnhold

18-åring fra Ski frikjent for voldtekt

Artikkelen er over 5 år gammel

18-åringen fra Ski ble i Oslo tingrett dømt til fem års fengsel. Blant annet for voldtekt. Nå har lagmannsretten frikjent ham for den alvorligste anklagen.

OSLO: Sammen med en ett år yngre kamerat fra Oslo ble Ski-mannen funnet skyldig i å ha voldtatt en da 15 år gammel jente på Anker hotell i hovedstaden i desember i fjor.

De ble også dømt for å ha ranet Narvesen-kiosken i Bogstadveien i slutten av november i fjor.

Ski-mannen fikk fem års fengsel i Oslo tingrett i begynnelsen av mai. Hans yngre kompis ble dømt til syv års fengsel fordi han også ble straffet for å ha voldtatt ekspeditøren i Narvesen-kiosken.

Nå har lagmannsretten kommet frem til et helt annen resultat for de to unge mennene.

Frikjent for voldtekt

De to mennene hadde invitert en da 15 år gammel jente på et hotellrom i Oslo for å røyke hasj. Jenta ble flere ganger spurt om hun ville ha sex med de to guttene. Hun avviste guttene, men likevel hadde guttene og jenta flere samleier i løpet av natten.

Jenta har hele tiden sagt at den seksuelle omgangen skjedde fordi hun ble utsatt for trusler og vold og ikke turde å motsette seg guttenes sex-ønsker.

BAKGRUNN:

Guttene hevdet at jenta sa nei på en flørtende måte og egentlig ville ha sex med dem. Lagmannsretten har merket seg at jenta ble på rommet etter at guttene sovnet og kom tilbake etter å ha spist frokost.

For seksuell omgang

De to mennene er nå straffet for seksuell omgang med barn mellom 14–16 år. Den seksuelle lavalder i Norge er 16 år. Jentas oppreisning er også redusert fra 110.000 kroner i tingretten til 90.000 kroner i lagmannsretten.

– Min klient er fornøyd med å bli trodd på at det ikke var en voldtekt. Når det gjelder straffeutmålingen, så vil jeg kommentere det etter å ha lest dommen, sier Ski-mannens forsvarer, Kjell Torbjørn Dahl, til Aftenposten.