Redningsaksjon i Oslofjorden avsluttet

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er satt i gang full redningsaksjon etter at en skadet RIB har drevet i land ved Rødsodden på Tofte i Hurum.

DEL

SISTE: Redningsaksjonen er avsluttet etter at politiet kom i kontakt med eier av båten.

Stort søk

Redningsskøytene Klaveness Marine og Elias deltok søndag formiddag i søk sammen med flere andre etter funn av en tom RIB i Oslofjorden. Det meldte Redningsselskapet.

Ifølge Aftenposten ble det slått full alarm etter at båten ble funnet ved Tofte. Avisen skrev at et Sea King redningshelikopter, flere båter og letemannskaper langs land var satt inn i redningsaksjonen.

RIB'en ble funnet med skader. Tenningsnøkkelen sto på og gasshendelen var innstilt på fullt pådrag.

Politiet fryktet at båten hadde vært involvert i en kollisjon, og ba personer som hadde opplysninger om båten eller dens eier om å melde seg på telefon 02800.

– Det at tenningsnøkkelen står i og at gasshendelen står i fullt gasspådrag, gjør det hele mistenkelig og vi er redd noen har falt over bord, sa operasjonsleder Rune Hunshamar i Sør-Øst politidistrikt til Røyken og Hurums Avis.

Ifølge VG ble båten funnet drivende utenfor strandkanten ved ni-tiden søndag morgen.

– Det var noen barn som så den ligge og slå i bølgene. De varslet en voksen som gikk ned og fortøyde den før de ringte politiet, opplyste Hunshamar til avisen.

Båten er av type Zodiak RIB, med hvitt skrog, og grå pongtonger. Motoren er en Eivinrude 115 hk.

– Vi håper at noen der ute kan gjenkjenne bildet av båten og dermed informere oss om hvem båten tilhører eller hvem som eventuelt har vært i den, sa Hunshamar til rha.no.

Ifølge avisen var det noen som hadde gjenkjent båten gjennom bilder i media, og politiet kom i kontakt med eieren.

– Båteier har opplyst at han hadde lånt bort båten til en kamerat, som igjen hadde falt overbord et sted ved Son. Kameraten var alene i båten, opplyser politiet.

Artikkeltags