Gå til sidens hovedinnhold

Frykter for sikkerheten – legger ned passkontor

Artikkelen er over 4 år gammel

FOLLO: I forbindelse med nye sikkerhetskrav fra Riksrevisjonen, er det besluttet at utstedelse av pass i Follo kun vil være i Ski. Askim mister sitt passkontor og må derfor ta reisen til Ski for å fornye passet.

Årsaken er at det ikke lenger anses som sikkert nok, melder NRK.

– Vi har så strenge sikkerhetsmessige krav og rutiner knyttet til pass. Det gjør at vi er nødt til å redusere antall steder man gjør dette, sier politimester Steven Hasseldal.

Sentraliseringen av utstedelse av pass er ikke en del av den såkalte nærpolitireformen, men en følge av strengere krav, ifølge Hasseldal. Foreløpig er det bare Øst politidistrikt, med områdene Østfold, Follo og Romerike, som berøres, men politimesteren tror endringene vil tvinge seg frem også i resten av landet etter hvert.

Fredag la Politidirektør Odd Reidar Humlegård frem den nye listen over hvilke lensmannskontorer som skal fjernes i forbindelse med den nye reformen.

I alt 126 av politiets tjenestesteder legges ned, og syv nye opprettes. Norge vil dermed stå igjen med 221 tjenestesteder, ifølge den endelige kuttlista i nærpolitireformen.

Politimester Steven Hasseldal i Øst politidistrikt sendte inn sin tilrådning til lokal struktur i midten av desember. Politidirektoratet har fulgt hans tilrådning og det er ingen endringer fra denne.

Øst politidistrikt vil bestå av 11 tjenesteenheter, åtte politistasjonsdistrikt og tre lensmannsdistrikt med i alt 14 tjenestesteder, åtte politistasjoner og seks lensmannskontor. Totalt er antall tjenestested redusert med åtte.

– Jeg er glad for at Politidirektoratet har besluttet å følge mitt forslag til lokal struktur for Øst politidistrikt, som jeg mener er det  beste for innbyggerne og medarbeiderne våre. Nå ser jeg frem til videre samarbeid gjennom politirådene med kommunene for å nå målene med nærpolitireformen, sier politimester Hasseldal i en pressemelding.

Lokal struktur Øst politidistrikt:

11 tjenesteenheter: Eidsvoll lensmannsdistrikt, Ullensaker lensmannsdistrikt, Gardermoen politistasjonsdistrikt, Skedsmo politistasjonsdistrikt, Aurskog-Høland lensmannsdistrikt, Indre Østfold, politistasjonsdistrikt, Follo politistasjonsdistrikt, Moss politistasjonsdistrikt, Fredrikstad politistasjonsdistrikt, Sarpsborg politistasjonsdistrikt, og Halden politistasjonsdistrikt.

14 tjenestesteder: Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor, Nes lensmannskontor, Ullensaker lensmannskontor, Lillestrøm politistasjon, Lørenskog lensmannskontor, Nittedal lensmannskontor, Aurskog-Høland lensmannskontor, Askim politistasjon, Moss politistasjon, Fredrikstad politistasjon, Sarpsborg politistasjon, Halden politistasjon, Gardermoen politistasjon og Ski politistasjon.

Følgende lensmannskontorer blir avviklet: Nannestad og Gjerdrum, Fet og Rælingen, Sørum, Marker og Rømskog, Råde, Hvaler, Rakkestad, og Aremark.

Kommentarer til denne saken