Gå til sidens hovedinnhold

Togstreiken kan gå mot en slutt

Artikkelen er over 5 år gammel

Oslo (NTB): Etter snart fire uker håper både lokførerne og NSB at streiken som har lammet togtrafikken på Østlandet, nærmer seg slutten. Tirsdag møtes partene hos Riksmekleren.

SISTE KLOKKEN 22:00: Det er fortsatt samtaler mellom partene i togstreiken. Ingen kommentarer er gitt om forhandlingene.

Arbeidsgiverorganisasjonen Spekter, som representerer NSB, og LO Stat – der Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF) hører til, møtes hos Riksmekleren klokken 12.

NLF la mandag fram et forslag til løsning overfor motparten. De møttes ikke mandag, men takket ja til et tilbud fra mekler Dag Stousland om å bistå dem. Fagforeningens leder Rolf Ringdal mener forslaget de har jobbet fram, innebærer en helhetlig løsning på konflikten.

Ønsker slutt på streiken

– Vi er klare til å møtes. Også vi ønsker en slutt på streiken, sa Ringdal til NTB mandag kveld.

Kommunikasjonsdirektør Gunnar Larsen Spekter bekrefter overfor NTB at de begynte å jobbe med det nye forslaget i 17-tiden mandag. Fra begge hold blir det signalisert tydelig vilje til å gjenoppta forhandlingene.

I forslaget som nå ligger på bordet, er det gjort endringer i det mest omstridte kravet: tariffesting av kompetansekrav til lokførere. (©NTB)

Kommentarer til denne saken