Østfoldbanen helt stengt etter strømtrøbbel

Vurderer å trappe opp togstreiken.

Vurderer å trappe opp togstreiken. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

En kjøreledning som falt ned mellom Ljan og Holmlia, gjorde at Østfoldbanen ble stengt i ett døgn.

DEL

SISTE: Klokken 14:35 onsdag ettermiddag opplyser Jernbaneverket at Østfoldbanen er åpnet for trafikk.

Det ble tidlig klart at det ville ta lang tid å få togtrafikken i gang igjen, og Jernbaneverket kunne ikke si noe om når feilen kan være utbedret.

- Vi jobber med feilretting, og håper at den er utbedret i løpet av dagen. Kjøreledningen har falt ned over begge spor, og det er krevende å få dette på plass igjen, sier pressevakt Linda Theres Trondsen onsdag morgen.

Hun sier det er for tidlig å si noe om årsaken til at kjøreledningen falt ned.

- Det er for tidlig å si noe om årsaken, men det ser ut til at den ble revet ned av et tog, sier Trondsen.

Onsdag formiddag antydet Jernbaneverket at de ville få tilbake strømmen på strekningen i 15-tiden.

Full stans tirsdag

Østfoldbanen blir tidligst åpnet for normal trafikk onsdag formiddag etter strømbruddet tirsdag ettermiddag opplyste pressevakt i Jernbaneverket, Linda Theres Trondsen tirsdag kveld.

– Det har tatt lengre tid enn forventet å reparerer feilen, derfor blir det ikke kjørt tog på strekningen Oslo S – Vestby før onsdag, sa Trondsen tirsdag kveld.

Jernbaneverket er fortsatt ikke helt sikre på når de kan åpne strekningen igjen, og Trondsen oppfordrer alle reisende til å sjekke NSBs nettsider for oppdatert informasjon.

Tirsdag ettermiddag falt en kjøreledning ned på Østfoldbanen, og strekingen mellom Ljan og Holmlia ble stengt for trafikk.

Det var forventet at normal togtrafikk ikke vil være i gang igjen før ved 20.00-tiden tirsdag kveld, meldte Jernbaneverket på sine nettsider. Men det holdt altså ikke.

Setter opp busser

Det vil gå buss mellom Oslo S og Vestby i påvente av at feilen blir utbedret.

– Det skjedde i 14-tiden, uten at jeg vet eksakt når det skjedde. Feilretting pågår, men vi vet ikke hvor lang tid dette vil ta. Det kommer an på hvor mye som er nede, sa Linda Theres Trondsen, pressevakt i Jernbanverket til Moss Avis like etter klokken 15:06.

På Oslo S var det derfor kaos. For togstreiken gjør sitt til at det ikke går mange tog om dagen. Når disse få togene nå ikke får gått, hoper det seg opp med folk.

– Mange er veldig irriterte her og ingen vet egentlig hva som skjer. Vi sto bare på perrongen og ventet på toget, som aldri kom. Så sjekket flere av oss appen til NSB, men der sto det ingenting. Vi måtte gå bort til en som jobber her for å få vite hva som var grunnen, sier en pendler til Moss Avis.

Artikkeltags