Gå til sidens hovedinnhold

Tog sporet av etter kollisjon med veihøvel

Artikkelen er over 3 år gammel

Toget fra Oslo kjørte sent tirsdag kveld på en veihøvel ved den usikrede overgangen i Høyumveien på Ørmen og sporet av.

Siste: Onsdag morgen melder NSB at jernbanestrekningen mellom Råde og Fredrikstad er åpen for togtrafikk, men det kan fortsatt oppstå forsinkelser og innstillinger til driften er normal igjen.

Biler fra alle tre nødetatene ble sendt til stedet etter melding om sammenstøtet kom like etter klokken elleve tirsdag kveld.

Den første meldingen lød på at det var et sammenstøt mellom toget og en personbil, dette ble senere justert til å være en brøytebil før det til slutt viste seg å handle om at toget hadde kjørt på en veihøvel.

Ulykken hadde skjedd ved den usikrede overgangen i Høyumveien.

– Det er et snøryddingssredskap i form av en veihøvel som er truffet av toget. Eieren av redksapen har ikke kommet til skade i sammenstøtet. Toget har sporet av, opplyser operasjonsleder Villy Meier i Østfold politiet overfor Fredriksstad Blad.

Heller ingen ombord på toget skal ha fått alvorlige skader som følge av sammenstøtet.

– Ambulansepersonell har vært gjennom toget. Der fant de tre personer som trengte tilsyn. De anses som lettere skadet, melder Meier videre.

En passasjer FB har vært i kontakt med forteller at de bare merket at toget bråstanset.

– Vi hørte eller merket ikke stort før toget begynte å bremse. Det var som om noen dro ned nødbremsen.

Toget var på vei fra Råde mot Fredrikstad i det ulykken inntraff. Østfoldbanen er stengt for trafikk, og NSB setter opp alternativ transport fra Råde til de øvrige Østfold-byene. Ved ett-tiden ble passasjerene eskortert ut av toget.

– Det har vært et sted mellom 40 og 50 passasjerer ombord i toget som må evakueres. NSB har rekvirert busser til disse, opplyser politiet på Twitter.

Få oppdatert informasjon på NSBs egne hjemmesider.

 

TIPS OSSSMS: OBTIPS til 2470 Telefon: 64877877 tips@oblad.no

Kommentarer til denne saken