Gå til sidens hovedinnhold

Follo-jente (11) skal ha blitt misbrukt av 40-åring fra Elverum

Artikkelen er over 5 år gammel

SKI: Hedmark politidistrikt har tatt ut siktelse mot en mann i 40-årene fra Elverum. Bakgrunnen for siktelsen er misbruk og overgrep mot 10 mindreårige jenter. Jentene det er snakk om, er fra hele landet i alderen 10 - 14 år.

Med det matrialet som politiet nå sitter på, er de sikre på at mannen har hatt kontakt med over 100 jenter på sosiale medier og at siktelsen vil bli utvidet.

- Mannen vi har siktet gir inntrykk av å være en jente på samme alder som de han kontakter. Det hele starter med at han får de mindreårige jentene til å ta vanlige bilder av seg selv, med klær på. Det ender i mange tilfeller med nakenbilder og bilder hvor de gjør seksuelle handlinger med seg selv, sier politiadvokat i Hedmark politidistrikt, Henning Klauseie til ØB.

Når det gjelder jenta fra Follo, er politiet ikke sikker på hva som finnes av bildematriale.

- Hun er foreløpig ikke avhørt og vi har ikke fått gjennomgått alt datamaterialet slik at det er vanskelig å med sikkerhet mene noe om mengden overgrepsmateriale. Hendelsene skal ha skjedd i sommer og vi etterforsker for å finne nærmere ut av periode og omfang, sier Klauseie.

Den siktede mannen traff jentene på blant annet Instagram og Snapchat. Der utga han sef for å være en jente i samme alder som de han snakket med på nettet.

I følge NRK skal den siktede ha truet jentene med at bildene ville bli sendt ut på nettet, dette for å få jentene til å ta nye bilder av seg selv.

I avhør har mannen tilstått de faktiske forhold, og i følge politiet skal han ha samarbeidet godt.

Kommentarer til denne saken