Johan og hans kolleger skriver ut 3600 pass i året til svensker i Norge – nå har de en viktig beskjed å gi

NYE TIDER: Gruppesjef Johan Hilding i Strømstad-polisen har en viktig beskjed til alle svensker i Norge.

NYE TIDER: Gruppesjef Johan Hilding i Strømstad-polisen har en viktig beskjed til alle svensker i Norge. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

– Vi innførte ordning med forhåndsbestilling av passtime fra og med 4. februar i år. Det er det ikke alle som har fått med seg. På mandag hadde vi flere innom kontoret som hadde kommet på bomtur. Og det er jo «tråkig», sier gruppesjef i Strømstadpolisen, Johan Hilding til Moss Avis.

Han forteller at den gamle ordningen for å få pass for svensker bosatt i Norge, har vært å bare droppe innom politiet i Strømstad. Sånn er det altså ikke lenger. Nå må man gå inn på polis.se og finne ledig time på riktig kontor.

Ikke så godt kjent

– Vårt kontor er jo ekstra populært fordi det ligger så nær grensen. Og mange kombinerer det med en harrytur, sier Hilding. Han forteller at endringene med tidsbookingen er godt kommunisert i Sverige. Men han tror det fremdeles er mange svensker i Norge ikke har fått det med seg.

Hvorfor det er innført ordninger med å bestille passtime, vet han ikke. Og han innrømmer at innføringen ikke bare har gått smertefritt for seg.

Håper på bedre arbeidsmiljø

– Göteborg var først ute i fjor. Og det skapte veldig lange ventelister for å få pass. Ikke ulikt sånn det har vært hos dere i Norge. Men dette har vi tro på at skal ha stabilisert seg nå. Og for oss 3–4 kollegaene på passkontoret her i Strømstad, vil den nye ordningen betyr mer forutsigbare dager og også et bedre arbeidsmiljø, sier Hilding.

– Og så slipper vi lange køer i resepsjonen, sier gruppesjefen.

Han legger til at Strømstadkontorets 4 ansatte skriver ut totalt 7300 pass i året. 3600 av dem er til svensker bosatt i Norge.

Artikkeltags