OSLO: Styrelederen i Dyrebeskyttelsen Oslo og omegn - Dyrenes hus sier til Nettavisen at ikke alle er klar over at de har plikt til å gi dyret tilsyn hver dag. Nå håper hun at overtredelsesgebyret, som ligger på mellom 3.440 til 17.200 kroner,  vil føre til en holdningsendring:

- Akkurat som med røykeloven, som det ble protesetert mot i starten, sier Sølvi Frøland Svoren til Budstikka, som først skrev saken. 

Viktig med tilstrekkelig tilsyn

Overtredelsesgebyret er et resultat av at Mattilsynet har strammet grepet overfor de som reiser fra dyret sitt uten å forsikre seg om at det har tilstrekkelig med tilsyn mens de er bortreist.

Svoren sier at kjæledyr ikke klarer seg selv, og at det holder å lage en avtale med en nabo som en gang for dagen kan sjekke om katten har nok mat og drikke. 

- Bør holdes inne

Styrelederen sier at det kan være lurt å være obs når det gjelder bruk av katteluker, da en katt som savner eieren sin ofte kan finne på å stikke av. 

- Pus bør helst holdes inne mens eieren er bortreist, oppfordrer hun.

I årets fire første måneder utstedte Mattilsynet 8 overtredelsesgebyrer i hele Norge for overtredelse av dyrevelferdsloven, hvor fire av disse gjaldt kjæledyr.