Kidnapping knyttes til Moss og Hauketo

Etter en kidnapping av en mann i Høienhaldgata i Moss 8. august 2016 ble det en større politijakt på Hauketo etter gjerningsmennene.

Etter en kidnapping av en mann i Høienhaldgata i Moss 8. august 2016 ble det en større politijakt på Hauketo etter gjerningsmennene. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Mandag morgen melder politiet i Oslo at de søker etter to personer på Hauketo i forbindelse med en frihetsberøvelse i Moss.

Klokken 06.35 kom meldingen om at flere gjerningsmenn har utsatt fornærmede for trusler og tvang. Fornærmede ble etterhvert tatt hånd om av politiet og er ikke fysisk skadd.

Politiet opplyser at det var fornærmede selv som ringte til politiet.

– Gjerningspersonene brøt seg inn i huset til fornærmede og var bevæpnet med skytevåpen, forteller operasjonsleder i Øst politidistrikt, Terje Marstad til Moss Avis.

Politiet ville ikke på det tidspunktet si noe om alder, kjønn, eller hvor hendelsen i Moss fant sted.

Moss Avis har vært ved den aktuelle boligen. Utenfor sto bilen til krimteknikerne og en sivil politibil med to bevæpnede polititjenestemenn. Den aktuelle boligen ligger i området Skarmyra.

 – Vi har observert to gjerningsmenn, men vet ikke om det er flere. Vi i politiet fortsetter etterforskningen ved å prøve å identifisere og lokalisere, sier Tom Erik Guttulsrød, leder for felles kriminalenhet i Østfold politidistrikt.

– Veldig mye ressurser brukes til denne saken. Etterforskningen er i gang for fullt, både taktisk og teknisk. Avhør, rundspørring og åstedsgranskning er en del av dette, fortsetter Guttulsrød.

Politiet hadde rundspørring på Skarmyra mandag formiddag.

Politiet hadde rundspørring på Skarmyra mandag formiddag. Foto:

Pressemelding kl 13.20:

Moss Avis har nå fått denne pressemeldingen fra Politiets operasjonssentral i Østfold:

«Politiets operasjonssentral i Østfold fikk i dag ca klokken 06:30 en melding om pågående innbrudd i et hus i Moss sentrum. Det var vedkommende som bodde i huset som ringte politiet. Han fortalte at en bevæpnet mann var i ferd med å bryte seg inn. Melder var sammen med sin ektefelle og et barn.

Da politipatruljen kommer frem til huset, finner de det forlatt, men med spor etter innbrudd. Fornærmedes bil er ikke på stedet, så politiet i Østfold velger å sende ut en varling til politiet i nabodistriktene.

Etter en drøy time får politiet kontakt med fornærmede. Han forteller at han har blitt frihetsberøvet av de som brøt seg inn hos ham. Han hadde klart å komme seg i sikkerhet og ble tatt hånd om av politiet i Follo. Omtrent samtidig fikk politiet i Moss kontakt med fornærmedes ektefelle og barnet. Disse hadde kommet seg bort fra huset på egenhånd, og er nå i sikkerhet hos politiet. Fornærmedes bil ble funnet i nærheten av fornærmede.

 Kriminalteknikere er nå i ferd med å undersøke åstedet. Det har også blitt foretatt rundspørring i området rundt huset der frihetsberøvelsen skjedde. Avhør av fornærmede og vitner er igangsatt. Saken etterforskes ved Felles Kriminalenhet i Østfold.

Selve politiaksjonen i formiddag involverte store mannskapsstyrker fra politiet i Østfold, Oslo og Follo. Gjerningsmennene er fortsatt på frifot, og informasjon som samles inn gjennom etterforskingen brukes for å identifisere og lokalisere disse.»

Politiet opplyser til Moss Avis om at barnet det skal være snakk om er yngre enn en tenåring.

Væpnede styrker

Vi har væpnede styrker og helikopter med i arbeidet. Jeg kan ikke si noe mer om hvor mange ressurser vi har inne, av hensyn til det videre arbeidet, sa operasjonsleder i Øst politidistrikt, Terje Marstad, i morgentimene.

Moss Avis oppdaterer saken.

Artikkeltags