Regjeringskabalen skal legges i Moss

REGJERINGSFORHANDLINGER: Venstreleder Trine Skei Grande, statsmnister Erna Solberg og Siv Jensen (Frp) skal møtes til forhandlinger på Jeløy Radio på nyåret.

REGJERINGSFORHANDLINGER: Venstreleder Trine Skei Grande, statsmnister Erna Solberg og Siv Jensen (Frp) skal møtes til forhandlinger på Jeløy Radio på nyåret. Foto:

Av og
Artikkelen er over 2 år gammel

Den nye regjeringskabalen legges på Hotell Jeløy Radio i Moss.

DEL

Den nåværende regjeringen Solberg, bestående av Høyre og Fremskrittspartiet, skal forhandle om en ny regjeringsplattform sammen med Venstre. Fredag morgen ble det klart at forhandlingene skal foregå på Hotell Jeløy Radio.

Ifølge en pressemelding sendt ut av Høyre starter forhandlingene 2. januar. Hvor lenge hotellet er booket, vil ikke Høyres pressesjef, Peder Egseth si.

– Vi sitter der til vi er ferdige. Ingenting er klart før alt er klart, sier Egseth til Moss Avis.

Ifølge Aftenposten er det ventet at forhandlingene vil ta to uker. «Dersom de ender med at Venstre trer inn i regjeringen, er det antydet at fredag 19. januar kan bli datoen da de nye statsrådene viser seg på slottsplassen for første gang», skriver Aftenposten.

– Av hensyn til sikkerheten kan jeg ikke si hvor mange som kommer, sier Egseth.

Det er PST og lokalt politi som vil stå for sikkerheten rundt hotellet under forhandlingene.

– Passende motto

Hotelldirektør Kirsti Albert sier til Moss Avis at hun gleder seg til å ønske velkommen.

– Vi synes det er veldig morsomt og veldig spennende at de har valgt oss, sier Albert.

Fredagen ble litt mer hektisk enn hun kanskje hadde sett for seg.

– Det har vært noen ekstra telefoner, det er det ingen tvil om, men det er veldig hyggelig da, sier hun.

Hele hotellet er booket og hotelldirektøren forteller at hun synes mottoet til hotellet passer godt for det som skal skje på nyåret:

– Mottoet vårt er «Det lille stedet for de store tanker» og det er jo veldig passende for regjeringsforhandlinger, sier Albert.

– Her er det høyt under himmelen og vid horisont, sier hun videre.

Foto:

– En ære

Mosseordfører Hanne Tollerud synes det er veldig stas at forhandlingene skal holdes i Moss og på Jeløy.

– Det er klart dette er stas. De trenger vakre omgivelser, for det blir sikkert krevende forhandlinger, sier Tollerud og smiler.

En annen som er glad, og stolt, er Kristin Utakleiv, daglig leder i Moss i Sentrum.

– De har så mange valg, men lander på Jeløy. Det er for det første helt fantastisk, men også en ære, sier Utakleiv.

– Jeløy er en perle og det skal bli veldig gøy å få ønske dem velkommen hit til oss. Nå får vi bare håpe at været er godt, så vi får vist Moss fra sin beste side, sier Utakleiv videre.

Tidligere mosseordfører og nå stortingspolitiker, Tage Pettersen, ler da Moss Avis spør om han har hatt en finger med i spillet om å få regjeringsforhandlingene til Moss.

– Nei, jeg har nok ikke hatt det. Jeg tror heller det handler om at byen vår har befestet seg hos folk, sier Pettersen.

Han synes det er veldig gøy at forhandlingene skal foregå på Jeløy og trekker 1814 inn:

– Det er ikke mange år siden vi feiret at det var 200 år siden Mossekonvensjonen ble skrevet. Tenk å få en regjering med utspring i Mosseavtalen 2018!, sier Pettersen.

Derfor valgte de Jeløy

Da det i begynnelsen av desember ble klart at Venstre ønsket å gå i regjeringsforhandlinger, sa Erna Solberg til TV2 at hun var glad for avgjørelsen og at partiene, etter fire år med samarbeidsavtale har lært hverandre å kjenne.

– Samtidig skal vi være ærlige og si at dette er vanskelige saker. Vi vet hvor konfliktene ligger, som i det grønne skiftet og flyktningpolitikken. Disse sakene forsvinner ikke ved at Venstre går inn i regjering, men vi har vist tidligere at vi kan finne balansepunkter, sa Solberg til TV2.

– Hvorfor valgte dere Hotel Jeløy Radio?

– Vi mente hotellet var best egnet til forhandlingene. Det ligger nærme der de fleste oppholder seg til daglig og dessuten er det jo skjønne omgivelser der ute, sier Egseth.

Hotellet ligger i den gamle radiostasjonen på Jeløy. Bygningen som huser dagens hotell sto ferdig i 1930.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken