Gå til sidens hovedinnhold

Denne uken kan det bli ny priskrig blant matbutikkene

Artikkelen er over 4 år gammel

Onsdag er det varslet at Rema 1000 kommer med «store nyheter». Coop og Kiwi er klar med ny priskrig.

– Vi tror Rema kommer med et opplegg hvor de vil forsøke å gjeninnta tronen som kjeden som tilbyr den billigste maten. Det vi kan love, er at det vil utløse priskrig. Vi har de siste to årene i stor grad vært prisledende og den posisjonen skal vi ikke gi fra oss, sier kommunikasjonsdirektør Bjørn Alan Takle Friis i Coop til VG.

Den siste uken har nemlig flere Rema 1000-butikken fått nytt skilt: Ræma 1000. Hvorfor, er det ingen som vil si.

Men Rema-ledelsen har lovet å komme med «store nyheter» onsdag. Ifølge Adresseavisen skal alle landets 550 kjøpmenn møtes på Gardermoen denne dagen, og det skal være møteplikt.

Det gjør at de andre kjedene ruster til priskrig.

– Vi vet ikke hva det er, men vi tror det kan være en kombinasjon av et konsept med færre varer, som vil gi lavere priser. Det er allerede kjent at de vil kutte ut et så viktig produkt/leverandør som Kims, så det kommer et konseptskifte, trolig med færre varer, sier Friis i Coop til VG.

Friis sier videre at de tror det kommer en hjemkjøringstjeneste, et konsept med app og med netthandel. Det skal Rema 1000 allerede gjort i Danmark.

Kristine Aakvaag Arvini, kommunikasjonsdirektør i Kiwi, sier følgende til VG:

– Dersom vi oppdager at de selger en vare billigere enn oss, senker vi prisene tilsvarende eller mer. Vi lover å aldri gi oss på pris, sier hun.

Kommentarer til denne saken