Gå til sidens hovedinnhold

Hundeeieren har ennå ikke meldt seg etter hesteulykken på Kjærnes. Saken er nå politianmeldt

Artikkelen er over 5 år gammel

Er du ikke abonnent ennå? Prøv ØB+ og papiravisen i fire uker for kun 99 kroner

KJÆRNES: Søndag 10. april rundt klokken 17.45, samme dag som Breivollmarsjen ble arrangert, var Ragnar Kjærnes ute og red i skogen sammen med to kvinner. På tømmerveein mellom Fåle gård og Sjødal gård, i krysset der man kan svinge til Labraaten, kom en hvit golden retriever løpenda sammen med tre joggere. Hunden, som var løs, løp etter hestene og løp rett i beina på dem.

Alle de tre rytterne ble slengt av hestene og ble skadet.

Den ene av kvinnene ble tråkket på av en hest, og måtte sy 14 sting i armen. Deretter ble hun sendt hjem. Onsdag i forrige uke måtte hun på sykehus igjen. Da ble det avdekket at hun hadde et brudd i ryggen som oppsto da hun falt av hesten.

Les også: Løs hund skremte opp hestene. Tre ryttere ble skadet. Hundeeieren løp videre

Da alle tre rytterne lå på bakken, innsmurt av blod og gjørme, ropte Kjærnes til de tre joggerne, deriblant en voksen mann, og ville ha navnene deres.

– Vil du vite hvem vi er, får du jogge etter, var svaret Ragnar Kjærnes fikk.

Ingen har meldt seg

Mandag 11. april skrev ØB om saken. Den har så langt blitt lest av nærmere 12.000 mennesker på øb.no. I tillegg har andre medier plukket opp saken og omtalt den.

– Har hundeeieren meldt seg?

– Nei, vi har ikke hørt noe. Vi har anmeldt saken til politiet, men det hjelper vel ikke når vi ikke har noen navn, svarer Ragnar Kjærnes.

– Har andre kommet med tips om hvem dette kan ha vært?

– Vi har fått inn veldig mange tips, og vi har sjekket ut en del av forslagene, men det er ingen av dem vi har sjekket ut til nå. I tillegg har vi fått veldig mange telefoner og andre henvendelser. Alle spør hvordan det går når vi er ute og rir eller de går tur forbi der hestene står, forteller Kjærnes.

– Vær så snill: Meld deg!

Han oppfordrer hundeeieren til melde seg selv, enten til politiet eller til ham.

– Det hadde vært fint. Det hadde vært greit med en unnskyldning. Hadde de stoppet opp og hjulpet til med en gang, hadde jeg aldri anmeldt saken til politiet, erklærer Ragnar Kjærnes.

Han var den som kom fra det med minst skader. Likevel har han fremdeles vondt og er kraftig forslått, halvannen uke etter ulykken.

– Gudskjelov har jeg hele tiden kunnet holde på med hest. Men jeg har fått mye hjelp med hestene siden dette skjedde, sier en takknemlig hestekar på Kjærnes.

Kommentarer til denne saken