Marché International har planer om å trekke seg ut av det norske markedet. Dette vil blant annet berøre Marché Vestby, Marché Rygge Øst og Vest og Marché Solli.

Ifølge en pressemelding fra selskapet, er hensikten å drive flest mulig av de ti motorveirestaurantene i Norge til utgangen av september 2018.

- Vi beklager at vi nå planlegger å trekke oss ut av det norske markedet. De økonomiske rammevilkårene i Norge har ikke vært gunstige for konseptet vårt; derfor har vi ikke hatt økonomisk suksess, selv etter ti års tilstedeværelse på markedet gjennom våre filialer ved de norske motorveiene, sier Hermann Ircher, daglig leder i Marché International.

I tråd med norsk lovgivning er selskapet i samtaler med representanter for arbeidstakerne, og det er ennå ikke tatt noen endelig beslutning mht. avvikling. Både norske NAV og aktuelle distriktskontor er informert om situasjonen.

Ettersom det ikke er selskapet som eier eiendommene, går en ut fra at utleiere vil forsøke å trekke til seg nye personer til å drive restaurantene langs motorveiene.

Samtidig satser selskapet videre i Tyskland, Østerrike, Slovenia, Kroatia, Ungarn, Singapore og Canada og har samlet et positivt resultat.

Budfirmaet DHL har flere ganger kåret Marché Rygge til Norges beste veikro.