Ryanair kan fly fra Gardermoen om tre måneder

Johan Fredrik Broen skriver i dette leserbrevet om avgifter som forbruksreguleringsmiddel.

Johan Fredrik Broen skriver i dette leserbrevet om avgifter som forbruksreguleringsmiddel. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Ryanair kan starte flygninger fra Gardermoen allerede 1. september i år.

DEL

Det er Aftenposten som melder dette dagen etter at det ble kjent at Moss Lufthavn Rygge blir nedlagt 1. november.

Ryanair fikk tidligere i  år rettigheter til å fly til og fra Gardermoen i sommer, men har valgt å utsette en eventuell oppstart til 1. september.

Slotkoordinator Fred Andreas Wister i Airport Coordination Norway AS har ansvaret med å fordele trafikkrettigheter på norske flyplasser. Han bekrefter overfor Aftenposten at Ryanair har trafikkrettigheter på hovedflyplassen på Gardermoen fra 1. september.

Ifølge Aftenposten er det fra før av kjent at Ryanair har til hensikt å starte med en rute mellom Oslo og Litauens hovedstad Vilnius, og tre daglige rundturer mellom Gardermoen og Stansted-lufthavnen nord for London. Det er disse rutene selskapet har søkt om og fått ja til.

Det er imidlertid uklart om Ryanair vil benytte seg av dette.

Kommer med info

Onsdag formiddag sendte Ryanair ut en kortfattet pressemelding som ikke gir noen konkrete svar på hvor de står i forhold til fremtidige flyvninger til og fra Norge.

– Vi har notert oss at Oslo Rygge har annonsert at de planlegger å legge ned flyplassen, på bakgrunn av den nye ødeleggende og dårlig planlagte «miljøavgiften» på flyreiser som den norske regjeringen har innført. Vi gjennomfører for øyeblikket en gjennomgang av våre operasjoner i Norge, på bakgrunn av situasjonen for Oslo Rygge og den norske regjeringens beslutning om å innføre den nye skatten, og vil informere om våre planer i løpet av de kommende dager, skriver Ryanairs Hans Jørgen Elnæs.

Artikkeltags