Sarpsborg-kvinne omkom etter togpåkjørsel på Alvim

Det var en Sarpsborg-kvinne i slutten av 50-årene som omkom etter at hun ble påkjørt av et godstog ved gamle Sandesund stasjon sent onsdag kveld.

Det var en Sarpsborg-kvinne i slutten av 50-årene som omkom etter at hun ble påkjørt av et godstog ved gamle Sandesund stasjon sent onsdag kveld. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det var en Sarpsborg-kvinne i slutten av 50-årene som omkom etter å ha blitt påkjørt av et godstog ved gamle Sandesund stasjon i går kveld, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

DEL

Politiet fikk melding om togpåkjørselen klokka 23.52 onsdag kveld. Alle nødetater rykket ut til stedet, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Utover natten opplyste politiet at den omkomne hadde blitt påkjørt av et godstog som kjørte i retning Sverige og at det var et passasjertog som kom like etterpå som meldte ifra om hendelsen.

Etterforsker ulykken

Ulykkesstedet ble i etterkant av ulykken fryst i påvente av krimtekniske undersøkelser, og stedet var stengt i lengre tid mens dette arbeidet pågikk.

Krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet opplyser til Sarpsborg Arbeiderblad torsdag morgen at de etterforsker ulykken.

– Vi har iverksatt etterforskning for å finne ut av omstendighetene rundt ulykken, men det er ingen ting som gir oss grunn til å tro at det ligger noen kriminelt bak ulykken og at ingen andre kan klandres for ulykken, sier Andersen til SA.

Ber vitner ta kontakt

Politiet har gjennom natten identifisert den omkomne, og opplyser at det er en kvinne i slutten av 50-årene fra Sarpsborg.

– Hennes pårørende er orientert, sier krimsjefen.

Politiet er svært interessert i å komme i kontakt med eventuelle vitner som kan ha gjort observasjoner av ulykken eller den forulykkede kvinnen i forkant av ulykken.

– Hvis det er noen som har gjort observasjoner som kan bidra til å kaste lys over omstendighetene rundt ulykken, oppfordrer vi disse til å ta kontakt med politiet, sier Kai Andersen, som opplyser at politijuristen har begjært obduksjon av den omkomne kvinnen.

Merket ikke noe

– Dette er vanlig rutine når det skjer slike alvorlige ulykker, sier krimsjef Kai Andersen.

Politiet opplyste til Sarpsborg Arbeiderblad i natt at kvinnen hadde blitt påkjørt av et godstog som passerte gamle Sandesund stasjon før passasjertoget med 25 personer ombord meldte ifra om hendelsen.

– Godstoget har kjørt videre etter hendelsen i retning Sverige. Lokføreren har trolig ikke merket å ha kjørt på personen, opplyste politiets innsatsleder, Remi Kopperud, til Sarpsborg Arbeiderblad i natt.

Lokføreren på godstoget fikk i natt nødvendig oppfølging etter den tragiske ulykken, ifølge SA.

Artikkeltags