Følger opp suksessen med Motherhood

PÅFYLL: Anne Witberg inviterer til nye Motherhood-grupper for mødre til tenåringer i Oppegård.

PÅFYLL: Anne Witberg inviterer til nye Motherhood-grupper for mødre til tenåringer i Oppegård. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Ny kunnskap. Konkrete verktøy. Aksept for tidligere valg. Slik oppsummerer deltagerne i høstens Motherhood-grupper sine erfaringer. – Nå starter vi nye grupper, forteller prosjektleder Anne Witberg.

DEL

KOLBOTN: Ni mødre til tenåringer utgjorde pilotgruppen som møttes en gang i uken. Motherhood ble etablert på initiativ fra mødre i Oppegård.

– Forløperen var Sisterhood, grupper for tenåringsjenter. Blant annet via disse gruppene fanget vi opp signaler om at også tenåringsmødre kan ha nytte av slike grupper, forteller Witberg.

Da invitasjonen gikk ut etter sommerferien, meldte så mange sin interesse at de kunne ha etablert fire-fem grupper. De startet med en, hvor ni mødre deltok.

– Prinsippet er hjelp til selvhjelp for å forstå tenåringen og selg selv bedre. Målet er å gi et pusterom for økt bevissthet og refleksjon rundt det å være mor til tenåringer, sier prosjektlederen.

I løpet av høsten har pilotgruppen vært gjennom følgende emner: Den gode samtalen om de vanskelige tema, sjef i eget liv, perfekt og uperfekt, meg selv som mentor i mine barns liv og mindfulness. Nå gjenstår temaene seksualitet, sosiale medier og rus.

Evalueringen har vært så god at Motherhood-prosjektet har fått midler fra KoRus Øst til å fortsette ut 2017.

  • Her kan du lese fra oppstarten

– Tilbud har gått ut til dem som ikke fikk plass i høst. I neste omgang inviteres samtlige tenåringsmødre i kommunen. Vi satser på å ha to grupper gående frem til påske og to grupper fra påske til sommerferien.

– Hva tenker du at er den største gevinsten ved å delta i Motherhood-grupper?

– Jeg tror gjenkjennelse har mye å si. Vi står ved vårt eget kjøkkenbord og river oss i håret. Å høre andres historier kan bli både en veiviser og en bekreftelse. Ikke minst bidrar Motherhood til bevisstgjøring. Å være i et fellesskap og å danne nettverk er også verdifullt, mener Witberg.

Konseptet Motherhood er gratis og består av tre elementer. I tillegg til gruppene, arrangeres miniforedrag som også mødre utenfor gruppene kan delta på. Dessuten arrangeres foredrag i Kolben som er åpne for både mødre og fedre til tenåringer. Vårens foredrag i Kolben skjer 9. mars og 9. mai.

– I mars er det spillutvikler og spesialpsykolog Gaute Godager som snakker om samspill og relasjon med tenåringen rundt spill og sosiale medier. I mai kommer Carina Poulsen, psykologen som sammen med Rebekka Egeland, har skrevet boken «hverdagspsyk». Hun foredrar om innsikt og verktøy for å stå i rollen som tenåringsforeldre, forteller prosjektleder Anne Witberg.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken