Gå til sidens hovedinnhold

Byr på førpremierer og salg av filmplakater på Den store kinodagen

Artikkelen er over 4 år gammel

Høstens store kinofest er rett rundt hjørnet.

SKI: Lørdag 5. november er Den store kinodagen. Det feires med halv pris på forestillingene over hele landet. SF Kino Ski har et stort program utenom filmene også.

Det starter med gratis frokost klokken 08.00, før de første forestillingene starter 08.30.

Det er blant annet førpremiere på Snekker Andersen og Julenissen og The Girl on the Train. Men det blir også gjensyn med Legofilmen og ikke minst Frost. I tillegg går naturligvis Børning 2, Kongens nei, Bridget Jones og alle de andre fra det «vanlige» programmet.

Babykino og Star Wars

Klokken 12.00 er det Doctor Strange på babykino.

Mellom 12.00 og 22.00 kan du gjøre et kupp i salgsbodene til Nerdeportalen fra Moss og Reel Replica fra Kolbotn. Her finner du litt av hvert fra blant annet Star Wars, Harry Potter, Star Trek, Pokémon og Ringenes Herre.

– Hvis du har sett Big Bang Theory, er det alt det de driver med der. Det er den beste forklaringen jeg har, sier kinosjef Alexander Dalen med et smil.

– De selger forskjellig merchandise, og i tillegg skal de ha quiz inne i restauranten klokken 19.00. Vi har fått skjenkebevilling. Det er første gang vi gjør det i Ski, så vi er spente på hvordan det blir. Men hvis det funker, er det noe vi ønsker å fortsette med i forbindelse med enkelte filmer, sier han.

Kinoen i Ski får lydanlegg i norgestoppen  (krever innlogging)

Kirkens Bymisjon

Mellom 12.00 og 14.00 er det ansiktsmaling for barna.

16.00 er det auksjon av filmplakater. Pengene går til Kirkens Bymisjon.

– Vi har aldri hatt det før heller. Jeg tror det kan bli bra, sier Alexander Dalen.

Du kan sikre deg noen store bannere eller plakater av litt mer letthåndterlig størrelse.

– Vi starter også en ny innsamling av Lego, slik som vi hadde i forbindelse med Lego-filmen for to år siden. Alle SF-kinoene skal samle inn. Sist ga vi det til Krisesenteret. Det blir et veldedig formål denne gangen også, sier Alexander Dalen. Innsamlingen pågår frem til Lego Batman-filmen har premiere i februar. Så har du Lego hjemme du ikke bruker lenger, er det bare å ta den med på SF Kino Ski på lørdag.

Avslutter med skrekkfilm

De som er glade i skrekkfilm, kan avslutte Den store kinodagen med Blair Witch eller Bone Tomahawk ett minutt på midnatt.

– Det handler om å gi litt tilbake til publikummet vårt. Det gjør vi med halv pris. Det er filmbyråene også med på. Målet vårt er å få flest mulig folk til å gå på kino. Det er ikke den dagen vi tjener mest penger, for å si det sånn, sier kinosjef Alexander Dalen.

Kommentarer til denne saken