SKI: I vår sa rådmann Audun Fiskvik fra at han ønsket å slutte i stillingen fra 1. januar 2017. Da hadde han fylt 65 år, som er pensjonsalder for rådmenn, og var klar til å pensjonere seg etter åtte år som rådmann i Ski.

I forbindelse med kommunereformen har Ski og Oppegård inngått en avtale om å slå seg sammen til én kommune, Nordre Follo kommune.

Les også: Lars Henrik Bøhler fra Ski blir rådmann i Oppegård

Les også: Rådmannen i Ski pensjonerer seg

Til neste år legger Solberg-regjeringen frem sitt forslag til hvordan Kommune-Norge skal se ut etter 2020. Saken skal opp til behandling i Stortinget i juni neste år, og da kommer fasiten på bordet.

Vilvente med utlysning

Inntil da er det vanskelig å si noe sikkert om hvordan Ski kommune blir seende ut i fremtiden. Derfor ønsker Ski kommune å vente med å rekruttere ny rådmann til Stortinget har sagt sitt. Kommunen spurte Fiskvik om han kunne tenke seg å stå i stillingen en stund til, og det sa han i utgangspunktet ja til.

Les også: Han blir Follos best betalte rådmann

Det ble satt ned et forhandlingsutvalg, ledet av Hanne Opdan (Ap), som har kommet frem til en løsning der rådmannen blir værende frem til 30. juni 2017.

Partene er enige om to vilkår for at Fiskvik fortsetter: At lønna hans heves til 1.260.000 kroner med tilbakevirkende kraft fra 1. januar 2016, og at han får en kompensasjon i form av tre månedslønner den dagen han slutter.

- Høres ut som mye kompensasjon

I siste formannskap skulle de folkevalgte ta stilling til avtalen som er forhandlet frem.

– Jeg synes det høres ut som mye kompensasjon. Ni måneders lønn for seks måneders jobb? Og så vil jeg gjerne ha en forklaring på hvorfor lønnsjusteringen er tilbakedatert? ville varaordfører Camilla Hille (Venstre) vite.

– Det er sånn at rådmannen ikke har hatt noen annen lønnsjustering i 2016, svarte Bård Hogstad (SV), som også har sittet i forhandlingsutvalget.

– Rådmannen har ikke hatt noen lønnsjustering i 2016, noe de andre ansatte har, påpekte ordfører Tuva Moflag (Ap).

Et enstemmig formannskap gikk inn for å støtte forslaget om lønnsbetingelsene for at rådmannens skal utsette pensjonisttilværelsen med seks måneder.