Gå til sidens hovedinnhold

Miljøsvin på Siggerud må punge ut med 12.000 kroner - eller møte i retten

Artikkelen er over 5 år gammel

SIGGERUD: En mann bosatt i Oslo som dumpet søppel tre steder på Siggerud i mars, er nå fått et forelegg på 8000 kroner forsøpling og må betale 4000 kroner i erstatning til Ski kommuneskoger, som måtte rydde opp etter ham.

Dersom Oslo-mannen nekter å vedta forelegget eller ikke betaler erstatning til kommuneskogen, blir saken sendt videre til rettsapparatet.

- Det er svært hyggelig at Follo-politiet har fulgt opp denne saken, for sånne saker blir ofte lagt vekk på grunn av mangel på ressurser eller mangel på bevis. Flere forsøplingssaker selv der gjerningmannen er kjent, er blitt henlagt, forteller skogbestyrer Reidar Haugen.

- Positivt at politiet har prioritert denne saken

Skogbestyreren skjønner at politiet ikke har ressurser til alt og må bruke dem på mer alvorlige saker. Likevel:

– Det er for gæli, for forsøpling av naturen er noe som irriterer mange folk. Derfor er det positivt at politiet har brukt tid og ressurser og har prioritert denne saken. Også for publikum, som ser at det skjer noe når noen blir tatt, påpeker Reidar Haugen.

Stengt med bommer og steiner

For å forhindre at det blir dumpet søppel på bortgjemte steder, har kommuneskogen satt opp stengsler flere steder i form av bommer og steiner. Samtidig gjør stengslene det vanskelig når folk skal ut på tur eller plukke sopp og bær i skogen.

- At vi får bukt med problemet med forsøpling hundre prosent, tror jeg ikke noe på. Men vi som grunneierer vil fortsette å samle dokumentasjon i hver enkelt sak. Har vi vitner og bilnummer, blir det anmeldt.

Dumpet søppel tre steder på Siggerud

I begynnelsen av mars var Bernt Arild Hansen på tur i Østmarka. På parkeringsplassen ved Krokhol kom han over dette søppelberget. Adresselapper på pappeskene fortalte at det stammet fra en skobutikk.

Hansen meldte fra til skogbestyrer Reidar Haugen i Ski kommuneskoger. Haugen tok kontakt med eieren av skobutikken i Oslo, der pappeskene stammet fra. Han hevdet at han hadde solgt et parti videre til et midlertidig utsalg, og toet sine hender. Likevel lovet han å sørge for at det ble ryddet på Krokhol.

Les også: Miljøsvin måtte selv plukke opp søppelet de dumpet ved Krokhol

Så fikk skogbestyreren melding om at lignende søppel var dumpet på parkeringsplassen ved Paddetjern langs Siggerudveien. Også her ble det ryddet.

Les også: Øko- og miljøteamet i Follo anmelder forsøpling ved Krokhol

Kommuneskogen måtte rydde på Sagatun

Et tredje dumpingsted dukket opp opp på Siggerud. Ved Sagatun var det samme type søppel: tomme skoesker, kleshengere og lignende. Skogbestyreren håpet i det lengste at siden det var samme syndebukk her som på Krokhol og Paddetjern, ville vedkommende plukke opp etter seg også ved Sagatun.

Les også: Oppdaget søppelberg nummer tre på Siggerud

Ingenting skjedde, og da det nærmet seg 17. mai, tok skogbestyreren og hans medarbeider saken i egne hender. Et stort lass ble ryddet og kjørt vekk til Grønmo.

– Vi har satt opp timeliste og lagt ved kvittering på at søppelet ble levert på Grønmo. så kravet fra vår side er nøkternt, slår skogbestyreren fast.

Kommentarer til denne saken