Gå til sidens hovedinnhold

Tørr turvei rundt Bøleråsen tar tid

Ber tur- og skigåere smøre seg med tålmodighet

Artikkelen er over 5 år gammel

Mye vann og mange rør gjør at det ikke er bare-bare å tørrlegge den fire kilometer lange turveien og skiløypa rundt Bøleråsen.

LANGHUS: Beboerne på Bøleråsen, i likhet med ivrige skautravere på postjakt og andre turgåere, har erfart at det ofte er veldig vått og gjørmete i stinettet i Bukkestiområdet. Det vil Ski kommune gjøre noe med. I fjor gikk Skiforeningen og Ski kommuneskoger sammen om å lage en tørr turvei og skiløype på fire kilometer rundt Bøleråsen.

Les også: Her blir det skiløype og tørr turvei i vellinga

Arbeidet har tatt tid, og ennå er ikke turveien i mål.

– Ski kommuneskoger i samarbeid med Skiforeningen har de siste to somre oppgradert deler av denne rundløypa med grøfting, stikkrenner og flispåføring. Dette har vært et omfattende arbeide, og lange strekninger har fått en standardheving, påpeker Haugen i en mail.

For vått å kjøre ut masse

Arbeidet med å tørrlegge de verste partiene på den fire kilometer lange strekningen har vært vanskeligere enn antatt.

– For de våte partiene syd for Bøleråsen har Ski kommuneskoger startet opp arbeidet med å legge duk og kjøre på grus. Dette arbeidet har i sommer stoppet opp fordi det er for vått til å kjøre ut masse. Hvordan vi skal kunne klare dette er vi i tenkeboksen på, da det både er svært vått og at det ligger rør (vann og kloakk + ledninger) i traseen. Målet er at denne strekningen også skal bli bra, men det kan ta noe tid, skriver skogbestyreren.

– Vis litt tålmodighet

Det var Bjørn Ekornås, daværende løypebas i Skiforeningen Sørmarka, som tok initiativet til å sette i stand en skikkelig turløype rundt Bøleråsen.

– Folk har savnet en ordentlig løype, for her er det mye myr, blaut og fælt, sa han før arbeidet startet opp ved St. Hans-tider i fjor.

Skogbestyrer Reidar Haugen håper at den som venter på noe godt, ikke venter forgjeves.

– Håper at publikum setter pris på det arbeidet som er gjort av Skiforeningen og kommuneskogene, og de viser litt tålmodighet før alt blir perfekt.

Kommentarer til denne saken