Bygg og anlegg er vinner på arbeidsmarkedet

Gir jobb til flere: Det siste halvåret har tømrere og snekkere vært blant de mest ønskede på arbeidsmarkedet. illustrasjonsfoto

Gir jobb til flere: Det siste halvåret har tømrere og snekkere vært blant de mest ønskede på arbeidsmarkedet. illustrasjonsfoto

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

SKI: Mens arbeidsledigheten for hele landet var på 2,8 prosent i september, var den i Akershus på 2,3 prosent. I Ski som har hatt den største nedgangen i arbeidsledige det siste året, var 123 færre personer ledige.

Fylkesdirektør i NAV Akershus, Inger Anne Speilberg, gleder seg over tallene.

– Dette er den laveste septemberledigheten i Akershus siden 2013. Selv om vi ser en reduksjon i ledigheten, er det viktig at vi fortsetter arbeidet med å få ned ledigheten ytterligere. Vi er i gang med å skjerpe våre krav til arbeidsledige. Å være arbeidssøker skal være en heldagsjobb, sier Speilberg.

Størst nedgang i Ski

I alt var det registrert 7.351 helt arbeidsledige i Akershus i september. Det er 564 færre enn i fjor og en nedgang på syv prosent.

Med en ledighet på 2,1 prosent, er det Ski som har hatt den største nedgangen.

I Ås er ledigheten på 2,9 prosent. 294 personer, 32 flere enn i fjor, er uten arbeid. I Oppegård er 289 personer helt arbeidsledige. Det er 37 flere enn i fjor og utgjør to prosent av arbeidsstyrken.

Den laveste ledigheten i Akershus har Gjerdrum med 1,2 prosent, der kun 43 personer er uten jobb. Ullensaker har den høyeste ledigheten med 598 personer, noe som utgjør 3,3 prosent av arbeidsstyrken i kommunen.

Flere innen bygg

Det er byggebransjen som har gitt flest jobbmuligheter det siste året med 236 flere jobber. Det betyr at ledigheten i bransjen er redusert med 28 prosent.

I september ble det registrert 127 ledige stillinger innen bygg- og anlegg. Og ifølge NAVs stillingsdatabase, søkes det mest etter tømrere og snekkere innen bygg- og anleggsbransjen. De siste seks månedene er disse blant topp ti når det gjelder ledige stillinger.

Andre yrker som har fått flere i jobb er butikk- og salgsarbeid med 79 flere i arbeid, reiseliv og transport med 73 og undervisning med 25 færre ledige sammenlignet med i fjor.

I alt var det 7.351 ledige stillinger fordelt på alle yrkene ved utgangen av september.

Tilgang på stillinger

Tilgang av ledige stillinger i kommunene varierer. I Ski ble det i september registrert 101 ledige stillinger. Det er fire prosent flere enn i fjor. Flest ledige stillinger ble registrert i Oppegård med 66, en dobling fra i fjor. I Ås der det ble registrert 41 ledige stillinger, var det 20 prosent færre sammenlignet med i fjor.

Av 1440 ledige stillinger i fylket, ble 949 utlyst offentlig, 161 ble meldt til NAV og 330 ble registrert av arbeidsgiver på nav.no.

Les også: Kraftig økning i arbeidsledigheten i Ås

Artikkeltags