Tar med barna på råd for å utvikle Ski vest

Spennende: Jan Erik Bøyum synes det er spennende å høra hva Siri Haugerud, Emma Helene Heiaas, Live Grotli, Sahand og Leo Krohne Dahlstrøm mener de bør gøre på tomten til Magasinleiren.

Spennende: Jan Erik Bøyum synes det er spennende å høra hva Siri Haugerud, Emma Helene Heiaas, Live Grotli, Sahand og Leo Krohne Dahlstrøm mener de bør gøre på tomten til Magasinleiren. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Kommunen og utbyggere tar barna på Finstad skole med på råd når planene for Ski vest skal spikres.

DEL

SKI: – Kan dere ikke bare fjerne den lille fotballbanen som ligger der, spør 6.-klassingen Sahand ivrig.

– Hvorfor det, spør Jan Erik Bøyum fra Solon Eiendom, noe overrasket.

– Vi vil ha en mye større fotballbane, smiler Sahand tilbake.

Tomten i Magasinleiren er en stor del av Ski vest-utbyggingen, og det er Solon Eiendom som skal stå for utbyggingen. Tomten ligger også i bakgården til skolen. Kommune har benyttet seg av barnetråkket på samtlige skoler i Ski (Barnetråkk er et digitalt verktøy og undervisningsopplegg som lar barn fortelle planleggere, kommunen og lokalpolitikere hvordan de bruker stedet der de bor og hva de vil ha annerledes).

Ærlige svar

Eiendomsutvikleren Solon Eiendom synes det er et flott initiativ fra kommunen

– Fra elevene får du i hvert fall ærlige svar, smiler Bøyum.

Han synes det er flott at barna blir hørt.

– Vi synes det er ekstra spennende å høre hva de ønsker inn i vognhallen. Der har vi ikke noe konkret i dag.

Hallene er vernet av Riksantikvaren, så i prinsippet må alt som skal gjøres med dem søkes Fylkesmannen om.

– Det barna kommer frem til i dag, vil absolutt påvirke oss i våre planer. Vi har allerede kommet dem i møte med å foreslå kunstgressbane i den ene hallen og diverse kultur inn i den andre, sier Bøyum.

Stas å bli hørt

Barna synes det er stas å bli tatt med på råd. Det diskuteres ivrig rundt bordene under workshopen. Det foreslås både hundepark og ny belysning i området.

– Vi synes det er kjempeskummelt der i dag. Det hadde vært fint med park og belysning mellom hallene, sier Emma Helene Heiaas.

– Det er jo vi som skal vokse opp her, så da er det viktig at de voksne hører på oss, mener Siri Haugerud.

Leo Krohne Dahlstrøm synes utviklingen i Ski går vel raskt.

– Ski vokser kjempefort. For fort, mener han.

Utearealet krymper

Elevene føler allerede voksesmertene til kommunen på kroppen. Utearealet til skolen spises sakte, men sikkert opp av at skolen får flere elever og må utvides. En ny paviljong er allerede bestilt. Elevene mener de snart bare står igjen med en ballbinge som uteområde. Nærområdet blir derfor mer viktig for dem enn noen gang.

Nelle Budde fra byggesaksavdelingen og Erik Hovden fra planavdelingen i kommunen synes det er spennende å høre barnas meninger.

– Vi har brukt barnetråkket i flere år for å få frem barnas perspektiv. Erfaringene viser at barna bruker nærområdet sitt på en helt annen måte enn hva vi voksne klarer å forutsi. Dette prosjektet gjøres ikke bare på grunn av utbyggingen av Ski vest, men også for å få innspill til kommuneplanen. Den rulleres hvert fjerde år, sier Hovden.

– Dette er et utrolig spennende område. Da vi gjorde barnetråkk i der i forbindelse med områdereguleringen i Ski vest for to år siden, viste resultatene at barna har mange meninger om området. Først og fremst blir det brukt som gjennomgangsvei, samt at de synes det er mørkt og skummelt der, og at de lenge har ønsket å endre området. De ønsker seg familiepark, haller for ballspill, etc. Samtidig bruker mange barn skogen som ligger mellom skolen og Magasinleiren. Vi tror det er viktig å ha med barnas stemme i utviklingen av området, mener samfunnsplanlegger Ingvild Belck-Olsen i Ski kommune

Artikkeltags