Gå til sidens hovedinnhold

LOs sommerpatrulje skryter av Follo-bedrifter

LOs sommerpatrulje sjekker ut arbeidsvilkårene

Artikkelen er over 6 år gammel

Mangelfulle kontrakter og fravær av lønnsslipper, er gjengangerne når LO sin sommerpatrulje sjekker forholdene.

SKI: LOs sommerpatrulje reiser rundt i Follo i tre uker for å påse at ungdommen får de rettighetene de har krav på i arbeidslivet.

– Dette gjør vi fordi mange unge ikke kjenner sine rettigheter i arbeidslivet, og fordi arbeidsgiverne tror ungdom er lettere å lure, sier Kamilla Hagen Lunden som er nestleder i LO Follo og ansvarlig for at sommerpatruljen i Follo går riktig for seg.

Patruljen har så langt besøkt 33 bedrifter uten å finne noe å sette fingeren på.

– Så langt ser det veldig bra ut. Når vi kommer over mangler rydder arbeidsgiveren som regel raskt opp.

Denne dagen er det butikkene på Ski storsenter som skal under LOs lupe. Funky Frozen Yogurt er første stopp. Her står 20 år gamle Juni Kristiansen bak disken. Patruljen spør høflig om daglig leder er til stede. Noe han ikke er, men Kristiansen svarer villig vekk på alle spørsmålene fra LOs sommerpatrulje. De spør blant annet om hun har arbeidskontrakt, vaktliste og om hun kjenner sine rettigheter.

– Her er alt i sin skjønneste orden, konkluderer Lunden fra sommerpatruljen smilende. Hun gir arbeidsgiveren ekstra skryt for god opplæring.

Smile gjør også Kristiansen, etter å ha blitt dynget ned av diverse gaver fra patruljen, som takk for innsatsen.

– Dette var spennende. Jeg har aldri hatt besøk av LOs sommerpatrulje. Fint at de sjekker ut forholdene hos ungdommen. Her er det ryddige forhold og et ungt miljø.

Kommentarer til denne saken