Gå til sidens hovedinnhold

Frambu fikk kongelig besøk på bursdagsfeiring

Et fyrtårn på sjeldenfeltet

Artikkelen er over 6 år gammel

Prinsesse Märtha Louise ankom på rød løper, akkurat slik barna blir mottatt på Frambus sommerleir.

SIGGERUD: – Jeg er imponert over hva dere får til her på Frambu, sa prinsessen i sin hilsen til jubilanten da Frambu feiret 60 år torsdag. Som utdannet fysioterapeut, utdypet Märtha Louise:

- I møte med uvitenhet og usikkerhet da livet ikke går helt på skinner, er det godt å ha Frambu. Her er flinke folk med kunnskap om sjeldne diagnoser. Det er flott at dere ser muligheter fremfor begrensninger. På den måten får den enkelte et mest mulig meningsfullt liv med så få plager som mulig. Det er jo hva vi ønsker, alle sammen.

Prinsessen fremhevet også Frambus måte å informere og dele sin kunnskap på.

- Kunnskap gir trygghet og bryter ned myter. Det bidrar til at mennesker med funksjonshemminger kan leve gode liv. Jeg er imponert over hva dere får til og hvordan dere bistår andre europeiske land og sprer deres kompetanse, sa hun.


Helseminister Bent Høie sa det så sterkt som at han beundrer Frambu.
 

– Det vi i regjeringen ønsker å få til i Helse-Norge har dere gjort lenge, sa han og viste til regjeringens helsemelding:

- Vi ønsker tverrfaglige team, heheltlig helsetjeneste og å involvere både pasient og pårørende. Alt dette er dere enestående på her på Frambu. Dere har spesialkompetanse på 120 diagnoser og diagnosegrupper. I tillegg driver dere veiledning og forskning nasjonalt og internasjonalt, fremholdt helseminister Høie.


Overlege David Bergsaker uttrykte ydmykhet for dem som gikk foran og glede over å få jobbe på et sted som står for «tro, håp og kjærlighet».
 

- Her jobber mange mamma-godhjerta og pappa-godhjerta. Frambu er en læreplass og møteplass for hele familier. Her knyttes vennskap, samhold og kontakter som har varig verdi. Frambumodellen er holistisk: vi ser på hele kroppen og hele livsløpet. I senere tid har vi også fått drive forskning og utvikling. Vi blir lagt merke til ute i verden. Frambu er blitt et fyrtårn i sjeldenverden, sa overlege Dag Bergsaker, som poengterte:

- Gjennom mange år har det vært mange fritenkere her på Frambu. De er bautaer. Mange av dem er gjester her i dag. Vi har en arv å ta vare på. Jobben må fortsatt gjøres.

Etter alle jubileumshilsnene parerte en smilende direktør Kjetil Ørbeck:

- Jeg kjenner at dette kan bli en dag vi blir veldig høye på oss selv. Men det er vel meningen.

Kommentarer til denne saken