Varsler buss for tog og mere bråk

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Nok en gang skal Jernbaneverket utføre arbeider på Østfoldbanen og Follobanen. Det betyr at reisende må belage seg på alternativ transport mellom lørdag 27. august klokken 03.00 og søndag 28.august klokken 14.00.

I Ski er det også sendt ut nabovarsel for støyende arbeider. Det skal blant annet forankres spunt rundt Nordbyveien bro, arbeides med flytting og fornying av Østfoldbanen, sprenges ved Langhusveien og arbeides med ny trase for fjernvarme ved Ski stasjon.

LES OGSÅ: Støyende arbeider går på helsa løs for familie i Kirkeveien i Ski

Arbeidene starter klokken 02.00 natt til lørdag og avsluttes klokken13.00 søndag. Ifølge Jernbaneverket skal det støyende arbeidet hovedsakelig foregå på dagtid, men det blir også noe støy natt til søndag i forbindelse med forankring av spunt rundt Norbyveien bro. Derfor har de nærmeste naboene i området rundt broen fått tilbud om alternativ overnatting.

LES OGSÅ: Jernbaneverket ser på støyproblemet på Østre linje

Follobaneprosjektet skal også jobbe ved Oslo S  hvor det skal utføres grunnarbeider i forbindelse med bygging av betongtunnel for de nye togsporene som skal gå inn til Oslo S. På Loenga blir det kutting av asfalt og forgraving for spunt samt pigging av betong. Dette er aktiviteter som vil pågå hele døgnet. Det skal også utføres kalk-sementstabilisering og mikropæling i området mellom Loenga og Bispegata på dagtid.

Arbeidene i helga innebærer stengte jernbanelinjer og alternativ transport for de reisende på Østfoldbanen.

Detaljer om helgens endringer i togtrafikken finner du her

- I høst fortsetter anleggsvirksomheten i Ski og det blir dessverre en del støy. Det støyende arbeidet, inkludert spunting, vil i hovedsak foregå på dagtid. Merk også at det skal være stopp i togtrafikken og støyende arbeid i Ski 24.-25. september og 29.- 30. oktober. Informasjon om dette sendes nærmere disse datoene, skriver Jernbaneverket.

I høst skal det blant annet pågå sprengningsabeider ved Langhusveien mellom Roås og Endsjø, som medfører stenging av veien i kortere perioder. Follobaneprosjektet har en varslingstjeneste på SMS, som gjør at man kan få varsel like før salvene sprenges ved å sende kodeord ENDSJØ eller ROÅS til 26112.

Artikkeltags