Det blir færre boliger enn antatt på Ski øst

Jobber videre: Daglig leder i Ski øst, Jørgen Stavrum, tar kommunestyrevedtaket til etterretning og jobber ufortrødent videre.foto:ole kr. trana

Jobber videre: Daglig leder i Ski øst, Jørgen Stavrum, tar kommunestyrevedtaket til etterretning og jobber ufortrødent videre.foto:ole kr. trana

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Bred politisk enighet om at dyrket mark skal fredes i planen for Ski øst, fører til 1000 færre boliger.

DEL

SKI: I siste møte i kommunestyret, snudde Høyre og det ble en bred politisk enighet om å skrumpe inn arealbruken i Ski øst.

– Jeg er bare glad for at vi nå har fått et vedtak, der det aller meste av planene blir videreført som tidligere planlagt, sier daglig leder i Ski øst, Jørgen Stavrum.

Konsekvensene av at dyrket mark nå er fredet, gjør at 200 dekar, av til sammen 1800 dekar blir borte fra planene.

Færre boliger

– Dette må jo få noen konsekvenser for utbyggingen?

– Ja helt klart, men dette området var først planlagt å utbygge om en 20 års tid. Helt konkret vil det bli cirka 1000 færre boliger på grunn av dette vedtaket, sier Stavrum.

Tusen boliger tilsier i underkant av 3000 mennesker.

Han legger samtidig til at Ski by er helt avhengig av Ski øst i sin utvikling.

– Hvorfor det?

– På grunn av at vi tilbyr mer allsidige boligtyper. Det blir ikke bare blokker, men mer varierte leilighetsstørrelser med for eksempel rekkehus og andre typer boliger, sier Stavrum.

Stavrum & co. fortsetter som før og vil gå i gang med reguleringen med det første.

– Det verste som kunne skjedd var jo at planene ble skrinlagt eller utsatt. Nå er det bare å gå i gang som tidligere planlagt, sier Stavrum.

Mener partiene er likt behandlet

Den nye daglige lederen av Ski øst har fått med seg debatten, som har gått i ØB, om at Christian Braarud (Ap) mener at private utbyggere har for mye makt i Ski kommune.

– Hva tenker du om slike påstander. Kjenner du deg igjen?

– Nei, dette får stå for hans regning. Jeg ønsker ikke å si så mye mer enn at jeg føler vi har likebehandlet alle partiene, sier Stavrum.

– Arbeiderpartiets representant i Planutvalget, Christian Braarud mener det kun var H, Frp, Krf og PP i planutvalget som ble forelagt endringsforslaget. Er det riktig?

– Endringsforslaget ble muntlig forelagt alle partiene i utvalget, også Arbeiderpartiet og Venstre. Men det var bare lederen av utvalget, (Helge Bunæs red.anm.) som fikk dette forslaget skriftlig, sier Stavrum.

Nå håper han på arbeidsro og at de snarest kan komme i gang med utbyggingen.

– Ting tar tid, men jeg håper vi setter spaden i jorden i 2017, sier Stavrum.

Artikkeltags