Tapte konkurransen, vant sympati i Ski

Hebekk skolekorps kom på den bittre fjerdeplassen i OMOs konkuranse om nye uniformer, men får nå støtte fra folk i Ski og Hebekk.

Hebekk skolekorps kom på den bittre fjerdeplassen i OMOs konkuranse om nye uniformer, men får nå støtte fra folk i Ski og Hebekk. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Hebekk skolekorps vant ikke konkurransen om penger til nye uniformer, men den overveldende støtten fikk styrelederen i korpset til å felle en tåre.

DEL

SKI: Forrige uke deltok Hebekk skolekorps i OMOs konkurranse om å vinne støtte til nye korpsuniformer. Det var stor innsats fra hele korpset og foreldre. Alt som skulle til var å nå tredjeplassen i rekken med lag som gjerne ville vinne nye uniformer. Skolekorpset lå godt an hele uken, men på søndag gikk det dessverre ikke, korpset havnet på en bitter fjerde plass etter en siste innspurt fra Haugesund Ungdomskorps.

Hvert år holder OMO en konkurranse for lag og foreninger kalt OMO Klubbkasse. I konkurransen deles det ut totalt 235.000 kroner til forskjellige lag og foreninger. Pengene er øremerket nye uniformer, drakter eller kostymer til lagene som vinner.

– Hva har dere gjort for å samle inn stemmer til konkurransen?

– Vi har mobilisert gjennom mange kanaler for å klare å få nok stemmer. Facebook, Snapchat, Messenger og mail har vært sentrale hjelpemidler for å få samlet inn stemmer. Vi har fått støtte fra Hebekk skole, FAU og fra mange andre lag og idretter i Ski. Det er veldig mange mennesker på Hebekk som har hatt eller har tilknytning til korpset, og vi har fått høre mange historier om spilleglede. Fellesskapsfølelsen er mer viktig enn noen gang. Å være sammen om en oppgave kan være med å bidra til det, forteller Mona Refsdal, styreleder i Hebekk skolekorps.

Overraskende oppfordring og uventet støtte

– Etter en intens innspurt søndag kveld hvor vi sanket inn stemmer på togstasjonen, kinoen, taxiene, alle ansatte på åpne restauranter og i butikker, landet vi på den tunge fjerdeplassen. Det var litt nedtur på mandag morgen, men så dukket det plutselig opp en melding på Facebook fra en person som gjerne vil støtte korpset, sier Mona Refsdal.

En person synes det var veldig synd at korpset ikke rakk å samle inn nok stemmer til en tredje plass, og oppfordret folk på Facebook til å vippse noen kroner til korpset som korpset kan bruke på nye uniformer.

– Dette er helt overveldende, og vi er veldig takknemlig for den støtten vi får. I løpet av første dagen innlegget lå ute på Facebook, tikket det inn meldinger fra folk som sa at de hadde støttet korpset. Jeg skal være ærlig og si at det falt en tåre. Det er utrolig å oppleve slik støtte, allerede har det kommet inn fem tusen kroner til korpset på Vipps, sier Mona Refsdal.

Hebekk skolekorps uniformer er omtrent tredve år gamle, og korpset har behov for nye antrekk.

– Finstad skolekorps vant konkurransen i fjor, og i år var det oss alle stemte på. Kanskje det er Langhus skolekorps til neste år. Vi ser i alle fall at det går an å mobilisere et helt samfunn, forteller Mona Refsdal.

Artikkeltags