Gå til sidens hovedinnhold

Har gått 1200 kilometer for å teste sko

Etter å ha tilbakelagt 1.200 kilometer til fots rundt omkring i Norge, synes Andreas Orset at det er befriende med en tur eller tre i Sørmarka.

Artikkelen er over 4 år gammel

SKI: Andreas Orset er ansatt av skoprodusenten Alfa for å gå turer og teste sko. Langhusgutten kapret jobben som «Eventyrer» blant over 1000 søkere.

Når ØB møter han på parkeringsplassen ved Granerud skytterbanen øst for Kråkstad, er planen til Orset å følge ett av de mange turforslagene Birger Løvland har gitt leserne av ØB.

 

Eventyreren stiller med anorakk som seg hør og bør for en ultranorsk fjellvandrer. I tillegg har han funnet frem skoprodusentens varmeste sko. Termometret viser 14 blå og himmelen er skyfri. Værgudene har til og med strødd om seg med litt snø. Alt ligger til rette for en eventyrlig tur i skogen.

 

Selv om Orset for det meste er ute og går, er han også sponset med bil. Den brukes for det meste til utstyrsbod. Stasjonsvognen er tettpakket med utstyr. Her ligger alt fra ski til tørrmat. I dag har han også sneket med seg noen ekstra vedkubber fra mor og far på Langhus.

Har frosset mye

– Denne vinteren tro jeg at jeg kommer til å fryse mer enn hva folk flest gjør gjennom et helt liv, smiler 23-åringen.

De fleste av de 120 milene er blitt tilbakelagt i Nord-Norge.

 

Det også her han har hatt sine fineste turopplevelser.

– Et av turens høydepunktene i nord var å våkne under åpen himmel på Senja. Ingenting er som Nord-Norge en sensommer dag hvor solen skinner og du kan traske rundt i shorts og T-skjorte, sier han med et drømmende blikk.

Vi er kommet frem til Vientjern. Det er tid for å fyre opp bål og få i seg dagens første kopp med kaffe.

– Dagens høydepunkt på tur, er kaffekosen. Det er noe spesielt med bålkaffe, mener Andreas Orset.

Føler litt på ensomheten

Som Eventyrer har han fyrt opp mange bål det siste halvåret, så det tar ikke mange minutter før kaffekjelen plasseres i flammene.

Det har også blitt mye tid til ettertanke rundt leirbålet.

 

– Jeg har tilbragt rundt 60 prosent av turene uten følge. Mørket fikser jeg fint, men etter en uke alene føler jeg litt på ensomheten, innrømmer han.

Foreløpig tenker han ikke så mye på den omdiskuterte ulven når han vandrer rundt i Sørmarka.

 

– Det er det mamma som gjør, smiler han.

– Jeg vet jo at ulven er der ute et sted. Etter hvert skal jeg til Hedmark, da vil jeg nok tenke mer på den.

Eventyreren får hjelp av Visit Norway og Friluftliv til å legge opp turene sine, men ikke denne uken. Da er det Løvland som er guiden hans.

– Jeg synes turforslagene til Løvland i ØB er flotte. De gir fine naturopplevelser og har en god variasjon, skryter han.

Solen har akkurat kommet over tretoppene og Vientjern bader i lys. Det er tid for å slukke bålet og si god tur videre.

Kommentarer til denne saken