Gå til sidens hovedinnhold

Forhåndsjubel i den røde Ski-leiren

Starten på valgnatten

Artikkelen er over 6 år gammel

SKI: Da de første valgresultatene runget fra tv-skjermen, brøt det ut spontan jubel i den røde leiren i Ski. Politikere fra de fleste partiene er samlet i foajeen på rådhuset, og de vil side om side følge valgresultatene utover natten.

Nasjonale tall har ikke så mye å si lokalt. Men trenden var også den samme da resultatet fra forhåndsvalget i Ski ble kjent. Her har Ap fått 33,5 prosent av stemmene, mens Høyre har fått 31,5 prosent. Dette bekrefter at det kommer til å bli hard konkurranse mellom de to store, helt til de siste stemmene er klare.

- Ap ledet også etter forhåndsstemmene for fire år siden, men da kom vi sterkt på slutten og ble det største partiet, sier ordfører Anne Kristine Linnestad (H). Så da spørs det hvem som smiler og ler sist denne gangen.

- Jeg har vært veldig rolig i dag, men nå koker det, sier Aps ordførerkandidat Tuva Moflag, og som ikke er like løssluppent som sine partifeller.

De små opp

Miljøpartiet De Grønne har hatt god fremgang fra forrige valg og er oppe på 3,9 prosent av forhåndsstemmene. Pensjonistpartiet er oppe på hele 5,2 prosent, og Rødt seiler også i medvind, så langt. Holder dette seg, kan det gå mot ti partier i Ski kommunestyre neste periode, mot åtte nå.

Høyre og Ap er blitt lite berørt av endringene. Småpartiene har tatt velgere fra SV, Venstre og KrF, mens Senterpartiet har hatt fremgang under forhåndsvalget.

Dette var en smakebit, så nå gjenstår det å se hva som skjer når resultatene fra kretsene tikker inn utover natten.

Det var kommet inn 2553 forhåndsstemmer i Ski.

Ap sterkt på Vevelstad

Både ordfører Anne Kristine Linnestad og utfordreren Tuva Moflag hører til i Vevelstad valgkrets. Dette har tradisjonelt vært et Ap-område, og dette forsterket seg. Ap har fått 364 av stemmene, mens Høyre har fått 224. Det hører også med at begge har hatt nedgang fra 2011, og det samme gjelder Fremskrittspartiet. Det er de mindre partiene som har fått noen flere tilhengere.

Kommentarer til denne saken