Full fres i fresersalget

BÅNN GASS: Interessen for snøfresere har vært helt utenom det vanlige, innrømmer Morten Hvamstad. I går solgte han og kollegene 20 fresere - de første før butikken hadde åpnet.

BÅNN GASS: Interessen for snøfresere har vært helt utenom det vanlige, innrømmer Morten Hvamstad. I går solgte han og kollegene 20 fresere - de første før butikken hadde åpnet. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Norsk Maskinservice solgte fem snøfresere allerede før de åpnet for dagen.

DEL

Ski: Hos Norsk Maskinservice i Ski var det nesten like lange køer som på Langhusveien tirsdag.

- Vi har ventet på en dag som dette i flere år, forteller Morten Hvamstad som jobber som selger og montør i forretningen.

Allerede før dørene åpnet tirsdag morgen ble det solgt 5 snøfresere.

- Bare i dag har vi solgt over 20 snøfresere. Vi har aldri hatt så mange kunder innom her på en gang, telefonen ringer konstant og det er nesten vanskelig å rekke å gjøre alt man skal gjøre. Det er nesten helt umulig - det er helt kaos her, gliser Hvamstad.

23 mann har brøytet i hele natt 

Hos Norsk Maskinservice i Ski jobber det fire stykker, og tirsdag var alle i full gang med å ta imot bestillinger, snakke med kunder og vise frem snøfresere. Etter at det falt et lite lass med snø over Follo mandag kveld og natt til tirsdag, eksploderte interessen for snøfresere.

- Siden vi tilbyr hente- og bringe-service er vi ut og inn av butikken hele tiden. Den eneste som har fått lov til å jobbe hjemmefra i dag er regnskapsføreren.

Økt interesse

Noen snøfattige vintre har gjort at interessen for snøfresere har dalt jevnt.

- Vi selger vanligvis ikke like mange snøfresere nå som det vi gjorde for noen år siden. Folk finner gjerne brukte snøfresere på nett, men i dag har vi solgt mange flere enn vanlig takket være all snøen. Et snøfall som dette betyr alt for at vi skal klare å få solgt nok, sier Hvamstad.

Gladmelding fra Meteorologisk institutt: – Snøværet vil gi seg utover dagen 

- Vi selger som regel mellom 20 og 30 snøfresere på en sesong, men bare i dag har vi solgt over 20 stykker. Vi ser allerede nå at vi kommer til å selge ut det vi har av snøfresere på lager. Dette er en lykkedag for oss.

Norsk Maskinservice har vært en lokal fagforhandler av gressklippere, motorsager og snøfresere siden 1987.

- Vi  har en rekord fra mange år tilbake hvor vi klarte å selge 140 fresere på en sesong. Jeg tviler på at vi klarer å slå den i år, med mindre snøen fortsetter å lave ned, sier Morten Hvamstad.

Artikkeltags