Gå til sidens hovedinnhold

Mange tomler opp etter Facebook-stunt om trafikkork

Skonnord synes det er fint å fortelle kundene sine at de slipper kø hvis de kommer utenom tidsrommet 15.00-17.00. Bare det første døgnet var innlegget sett av over 7.000 personer, og det har kommet mange positive kommentarer.

Artikkelen er over 4 år gammel

Skonnord på Ski Storsenter vil gjerne hjelpe kundene litt nå som det er trøblete å komme seg frem til tider av døgnet.

SKI: – Vi ønsker å fronte at det ikke er så vanskelig å komme til Ski. Det er bare å planlegge litt, sier daglig leder Ole Henrik Bacher.

Han er fornøyd med Facebook-stuntet forretningen startet på onsdag.

– Det er over 7.000 som har sett innlegget på et døgn, og det har kommet mange positive kommentarer. Det er ikke én negativ kommentar på siden. Folk synes det er veldig ålreit at vi har fortalt dem om når det er lettvint å komme hit. Det er «tommel opp» og positive kommentarer på det vi har gjort, sier daglig leder Ole Henrik Bacher.

Blir bra til slutt

«Trafikkmeldingen» er ledsaget av muligheten til å vinne gavekort, noe som naturligvis også har medvirket til den store interessen.

– Det har vært mye negativt om trafikksituasjonen i Ski. Jeg skjønner at folk ikke liker å stå i kø, det er ingen som liker det. Men det er en time om morgenen og et par timer om ettermiddagen det er kø i sentrum. Det er ikke dermed sagt at man må slutte å kjøre til Ski for det. Den ensidige vinklingen har skremt mange fra å dra til Ski. Vi ønsker å gjøre noe positivt ut av det. Klarer folk å planlegge litt, kan de kjøre «til døren» uten kø. I senterets åpningstid mellom 10.00 og 21.00 er det to timer det er kø gjennom sentrum, sier han og sikter til tidsrommet 15.00-17.00.

Blir overrasket

– Man må tenke positivt og gjøre det beste ut av situasjonen. Og det blir bra til slutt, sier Ole Henrik Bacher.

– Det er masse folk som besøker Ski Storsenter og de flotte butikkene i sentrum hver eneste dag. Mange av dem blir overrasket. «Oi, det gikk jo greit å kjøre inn hit». Da har det kanskje vært litt ensidig fokus. Vi må ikke gjøre det verre enn det det er, sier Bacher.

Men han skjønner det er veldig vanskelig å drive butikk nederst i Kirkeveien nå om dagen.

84 års historie

Skonnord har vært en del av lokalsamfunnet i Ski sentrum helt siden 1933. Nå får den tradisjonsrike familiebedriften være med på nye, spennende tider for Skibyen.

– Vi ser lyst på tilværelsen, vi. Vi har hatt veldig god utvikling de siste årene, men har vært med så lenge at vi vet at ting ikke går oppover hele tiden. Det går opp og ned. Vi tror utviklingen i Ski kommer til å bli bra. Det som skjer her med jernbanen, nye boliger, utbyggingen av Ski Øst og alt det der, gjør at Ski kommer til å vokse. Det er bare positivt, sier Ole Henrik Bacher.

Litt endring kan gi store utslag

Han leste med stor interesse i Dagens Næringsliv og E24 forleden om trafikk på verdensbasis. GPS-selskapet TomTom måler kødannelser over hele verden.

– TomTom gjør analyser av kødannelser på verdensbasis. India var det verste landet. Oslo hadde klatret opp på førsteplass i Skandinavia over byene med mest kø. Poenget er, som direktøren i TomTom sa, at hvis fem prosent av dem som kjører gjør små justeringer på når de kjører, vil det gi store utslag på køsituasjonen. Hvis folk drar 20, 30, 40 minutter tidligere eller senere til eller fra, vil det gi i hvert fall 30 prosent utslag på køen, sier han.

Det vil naturligvis slå positivt ut også hvis du har et ærend eller to i Ski sentrum.

Kommentarer til denne saken