Klar for oppdraget

Talsmann: Nyvalgt nestleder i studentorganisasjonen, Pål Adrian Ryen, skal jobbe for flere studentboliger og mer studiestøtte.

Talsmann: Nyvalgt nestleder i studentorganisasjonen, Pål Adrian Ryen, skal jobbe for flere studentboliger og mer studiestøtte.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

To studenter fra NMBU ble i helgen valgt inn i Norsk studentorganisasjons høyeste organ, arbeidsutvalget.

DEL

ÅS: – Vi er utrolig glade for at landsmøtet viste oss tillit til å jobbe for studentenes beste, sier Pål Adrian Ryen.

Han ble i helgen valgt som nestleder i Norsk studentorganisasjons arbeidsutvalg.

Ryen er inntil videre leder av Studenttinget ved NMBU. Fra 1. juli er han på plass ved organisasjonens hovedkontor i Oslo. Der får han ikke bare 5000 studentes ve og vel å jobbe for, men 240.000 fra alle landets universiteter og høyskoler.

I tillegg til Ryen ble Madeleine Sjøbrend valg som fagpolitisk medlem av arbeidsutvalget.

Viktige saker

Ryen får mange viktige saker å jobbe med i tiden som nest- leder.

– Flere studentboliger er alltid viktig, i tillegg 11 måneders studiestøtte og at den utgjør 1,5 G for at vi i det hele tatt skal få sjansen til å få heltidsstudenter, sier Ryen.

Som nestleder får han også ansvar for de interne forholdene i organisasjonen.

– Det blir spennende, men jeg gleder meg utrolig til å ta fatt på arbeidet og å møte det teamet jeg skal jobbe sammen med, sier han til ØB.

Studenttinget

Studenttinget NMBU ble stiftet 27. november 2013 etter at det var vedtatt å slå sammen universitetet i Ås og Veterinærhøyskolen i Oslo fra 1. januar 2014. Studenttinget er en åpen organisasjon som representerer alle studentene på NMBU. Tre ganger i semesteret avholdes Studentting som er det høyeste organ i Studenttinget NMBU.

Ved valget til nytt styre i Studenttinget NMBU er dagens nestleder Mariya Khanamiryan innstilt som leder etter Pål Adrian Ryen. Til nestleder er Ina Catharina Rønning og Svein Henrik Roaldsen innstilt.

Valg til nytt styre starter i morgen og avsluttes søndag. Valget foregår ved at stemmen avgis elektronisk.

Artikkeltags