SKI: Ifølge arrangøren er Tour of Norway et av landets største idrettsarrangement. Rittet har vært en stor suksess de siste årene, og tusenvis av mennesker har fulgt etappene langs løypa. Enda flere har sittet klistret til TV-skjermen for å følge syklistene.

I fjor gikk starten på siste etappe i Drøbak. Deretter syklet ritterne via Klommestein og Bakker bro før de passerte Årungen og presset seg opp den bratte Sundbybakken.

Se bildene fra folkefesten i Sundbybakken

Etter 163 kilometer på sykkelsetet endte landeveissyklistene opp i Sarpsborg, som var det endelige målet for Tour of Norway 2016.

Innlagt spurt i Ski

Nå er løypa for Tour of Norway 2017 klar. Rittet starter 17. mai. Femte og siste etappe blir dermed 21. mai, med start i Moss. Etter planen skal rittet i mål i Oslo. Men før det skal syklistene gjennom store deler av Follo. Fra Moss går ferden til Son, Våler, Vestby, Ås, Ski, Langhus, Svartskog og Hvervenbukta før målet i Oslo er innen rekkevidde.

En innlagt spurt i Ski går også inn som en del av planen.

Søker om støtte fra kommunene

Å gjennomføre et slikt løp krever både tid og penger.

– Vi knytter til oss lokale krefter, som klubber, foreninger og andre, som bistår arrangøren med lokal forankring og arbeidskraft. Alt i alt vil arrangementet har cirka 800 frivillige funksjonærer. Kostnadsbudsjettet for rittet er cirka 15 millioner kroner, og beløpet dekkes gjennom sponsorinntekter og tilskudd fra kommuner, regioner og fylkeskommuner, skriver Anders Eia Linnestad i Interspons AS i en søknad til Ski kommune.

Interspons har budsjettert med én million kroner i lokale og regionale inntekter for hver etappe.

Les også: Søkte om 150.000 kroner fra Frogn kommune i 2016

Foreslår at Ski kommune bidrar med 50.000 kroner

Torsdag 12. januar skal formannskapet i Ski behandle søknaden fra arrangøren av Tour of Norway 2017. Rådmannen i Ski innstiller på at kommunen gir et tilskudd på 50.000 kroner til etappen som skal gå gjennom Ski.

– Tour of Norway har vært en suksess de siste årene og i 2017 planlegges en av etappene å gå gjennom Ski kommune. Dette er en flott mulighet til å profilere kommunen i media. I et folkehelseperpektiv ønsker Ski kommunene at befolkningen i kommune skal være aktive og et sykkelløp av et slikt format som Tour of Norway kan bidra sterkt til dette. et stort sykkelløp gjennom Ski vil fremme opplevelse og glede som igjen gir motivasjon til at spesielt barn og unge blir mer aktive, fremgår det av fremlegget som følger saken.