Årvåkne naboer hindret storbrann på Tårnåsen

RØYK: Den kraftige garasjebrannen røykla store deler av Rådyrveien på Tårnåsen skjærtorsdag.

RØYK: Den kraftige garasjebrannen røykla store deler av Rådyrveien på Tårnåsen skjærtorsdag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det var årvåkne naboer som varslet om garasjebrannen som fort kunne ha spredd seg til bolighus skjærtorsdag.

DEL

KOLBOTN: Skjærtorsdag fikk brannvesenet melding fra naboer som hadde oppdaget en brann i en garasje i Rådyrveien på Tårnåsen. Meldingen kom inn rett etter klokken 15:00.

– Brannvesenet skal være framme og de melder om full fyr i garasje. Det skal også være spredningsfare til en bolig, melder Alarmsentral Øst på Twitter ved 15:15-tiden.

Full utrykning

– Tre brannvesen har rykket ut på brannen, men det er foreløpig uklart hvor stort omfang den har, sier operatør ved Alarmbrann Øst til ØB.

Klokken 15:30 melder Alarmsentral Øst at de skal ha kontroll på brannen og at det ikke lenger skal være spredningsfare.

Håkon Nilsen i Follopolitiet sier ved 17:00-tiden at brannvesenet nå har dratt fra stedet, men at politiet fremdeles er igjen og snakker med beboerne i huset.

– Det var årvåkne naboer som varslet om brannen ettersom beboerne ikke var hjemme. De har kommet hjem nå og derfor tar vi en prat. Det skal ikke være mistanke om at brannen er påsatt, og vi vet foreløpig ikke hva som har forårsaket brannen, sier Nilsen.

Røykskader i huset

Han legger til at ingen skal ha kommet til skade i brannen, men at det en stund var fare for spredning til nabohus og at det var bra den ble oppdaget så raskt.

Nilsen forteller at brannvesenet måtte ta seg inn i huset som sto i fare for å bli antent, og at det skal ha fått mindre røykskader.

Garasjen har fått store skader i brannen.

Artikkeltags