Tom jobber på flyplassen i Brussel: – Selvfølgelig føler jeg frykt

A picture shows the shattered glass facade of the departure hall at Brussels Airport in Zaventem on March 22, 2016 following twin blasts.
European countries vowed to defend democracy against terrorism after blasts at Brussels airport and in the EU's institutional heart left at least 26 dead and dozens injured.

A picture shows the shattered glass facade of the departure hall at Brussels Airport in Zaventem on March 22, 2016 following twin blasts. European countries vowed to defend democracy against terrorism after blasts at Brussels airport and in the EU's institutional heart left at least 26 dead and dozens injured. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

– Etter jeg hørte om at politiet hadde aksjonert mot Paris-terroristene i sentrum så var det nesten forventet at noe kom til å skje, men ikke så raskt og så stort, sier Ås-mannen Tom Kåre Nordskaug om terrorangrepene som har rammet Brussel.

DEL

BRUSSEL: Tom Kåre Nordskaug Næss fra Ås jobber som flymekaniker på den internasjonale lufthavnen Zaventem i Brussel, og bare tilfeldigheter gjorde at han ikke var i nærheten av der det smalt i den europeiske byen tirsdag.

– Akkurat nå er det unntakstilstand, forklarer Næss, som satt i leiligheten og hørte om hendelsene på nyhetene. Nå tar han sine forholdsregler og holder seg unna folkemengder.

Han forteller at all kollektivtrafikk i sentrum av byen er innstilt og de fleste veiene rundt EU-kvartalet er sperret av.

– Selvfølgelig føler jeg frykt, sier flymekanikeren, men forteller at han også føler seg heldig.

– Jeg var veldig heldig i dag, siden jeg har min første fridag etter en syvdagers arbeidsperiode, legger han til.

Anspent siden Paris-terroren

I går spiste Næss middag bare et steinkast fra der eksplosjonen skjedde. I morgen skal han egentlig ut for å fly i forbindelse med en jobbreise.

– Det er bare tilfeldigheter som gjorde at jeg ikke var i nærheten da det skjedde.

– Du har vel noen kolleger som er midt oppi dette?

– Jeg kjenner ikke så mange som er på det andre skiftet, det eneste jeg vet er at veien jeg må kjøre for å komme til hangaren jeg jobber i, er stengt av. Jeg har fått mange samtaler fra venner og familie som er bekymret, spesielt siden de vet jeg jobber på flyplassen.

– Hva tenker du om at noe sånt kunne skje? Kommer det som lyn fra klar himmel?

– Det har vært veldig anspent i Belgia helt siden det som skjedde i Paris. Militær personell på alle store offentlige steder har nesten blitt en vane. Etter jeg hørte om at politiet hadde aksjonert mot Paris-terroristene i sentrum så var det nesten forventet at noe kom til å skje, men ikke så raskt og så stort.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken