OSLO: Gjennom hele høsten har det norske folk fått høre Emelie Hollows silkemyke røst i låter som «Save Me» og «Breathe» mens garvede musikkpersonligheter som Espen Lind og Marion Ravn har tørket tårer i dommerpanelet. Det holdt til en 4. plass i TV2s første sesong av den direktesendte storsatsingen The Stream.

Besøk til Ecuador

Rett før jul dro Emelie Hollow til Ecuador sammen med en annen The Stream-finalist, Andreas «Adrees» Estenstad. Hollow sine foreldre er Planfaddere fra før, og i regi av TV2 og Plan Norge fikk Emelie dra til et lokalsamfunn i Ecuador der Plan jobber aktivt.

Lokalområdet er Chimborazo, et vulkansk område som er et av de fattigste i Ecuador. Der fikk Emelie tilbringe litt tid sammen med den 9 år gamle jenta Daysi. Hun er en del av en søskenflokk på seks. Hun har to storebrødre, Louis (12) og Dennis (11), og småsøsknene Nestor (7), Elizabeth (5) og Zaira (2), og hele familien bor i en lite jordhytte, sammen med alle husdyra. Sammen med den fattige familien fikk Emelie oppleve en helt annen hverdag enn den hun er vant til selv.

Sterkt

Møtet med lille Daysi ble nemlig en sterk opplevelse for 18-åringen fra Ås.

– Ting jeg ser på som helt vesentlig, det har de ikke. Det virket som de greide seg, men bare så vidt, sier Emelie etter turen som satte store spor i sjelen til den 18 år gamle artisten. Hun kom hjem som en mye mer reflektert jente enn da hun dro.

– Jeg ble så godt mottatt av Daysi og familien hennes, og jeg lærte så mye. Jeg satt igjen med mange inntrykk, for jeg kom så nært på hvordan de lever. Det fikk meg til å tenke mer over hva som er viktig i livet, forteller en engasjert Hollow.

LES OGSÅ: Det spirer og groover på musikklinjen i Ski

LES OGSÅ: Emelie røk ut av The Stream

Stor konsert

Emelie kom hjem igjen til Norge rett før jul, og deler av romjulen har gått med til å øve til den direktesendte veldedighetsgallaen som vises på TV2 i morgen kveld.

– Det er gøy å være tilbake med alle sammen, sier hun etter lange prøver på Chateau Neuf i Oslo med The Stream-gjengen. Hun skal både synge og skaffe flere faddere til Plan International Norge.

– Jeg skal også snakke om turen jeg har hatt, og det er helt fantastisk å få være med å bidra til dette arbeidet, sier hun.

Et fantastisk år

Emelie går bare i andre klasse på musikklinjen på Ski videregående skole, men hun har allerede bak seg mange år som talentfull sanger og låtskriver. 2016 kommer til å gå inn i historien som et av de mest begivenhetsrike årene så langt.

– 2016 har vært en eneste lang drøm som har gått i oppfyllelse. Forhåpentligvis har dette vært starten på noe stort, sier hun. Eventyret 2016 har nok farget mye av 2017 allerede i form av nye kontakter, nye erfaringer og ikke minst det å ha nådd igjennom til et stort publikum. Det finnes en del planer allerede, men Emelie må være hemmelighetsfull en stund til.

– Det vil skje mye spennende, og det vil så absolutt ikke bli stille, sier hun lurt før hun kommer med romjulens oppfordring til tv-titterne.

– Alle der hjemme må bli Plan-faddere!

LES OGSÅ: Ramón Andresen måtte forlate The Stream

Se hva klassekameratene Ramón Andresen og Emelie Anne Hollow sier om hverandre.

LES OGSÅ: